Hovudside

Bruk av tiril Flowers

by Walther

Bruk av tiril Flowers

Enkelte medlemmer av orkide familie, Orchidaceae, er kjent som tiril blomster, som deres blomstrer har pouched leppe som ligner en lekker sko. Artene omfatter Cypripedium, Mexipedium, Paphiopedilum, Phragmipedium og Selenipedium orkideer. Noen av disse tiril blomster har blitt brukt i en rekke medisinske behandlinger for århundrer av urbefolkningen i Asia og Nord-Amerika, hvor disse orkideer trives i naturen.

Angst behandling


Et utdrag fra de kokte røttene av den store gule tiril, vitenskapelige navnet Cypripedium pubescens, ble ofte brukt av Indianerne å behandle hodepine, angst og andre psykiske eller stressrelaterte lidelser. Muskelspenninger, hjertebank, panikkanfall og nevrotiske forhold har blitt lettet med tiril orkideer, og ved midten av det 19. århundre, ble amerikanske nybyggere hjelp av blomsten rot å behandle delirium, hysteri og irritabilitet.

Krampeløsende


Tiril blomster har blitt brukt som en antispasmodic middel mot symptomer på epilepsi og irritabel tarm syndrom. Disse orkideer har vært mye brukt i Asia og Nord-Amerika ved behandling av gastrointestinalt ubehag forårsaket av oppblåsthet, mage eller abdominal smerte og krampe kolikk, fordi de i stor grad redusere bevegelsen av tarmen.

Sedativ


I tråd med brukes til å behandle angst, har noen varianter av tiril blomster blitt brukt som et avslappende søvn hjelpemiddel og beroligende. Spesielt blant kvinner og barn, ble urteaktig tiril blomster trodde overlegen til opium, et narkotisk stoff, som et beroligende middel. Tiril orkideer kalles "American Valerian," som disse blomstene ble ofte brukt som en hage erstatning for heliotrope, også kjent som vendelrot, et yndet naturlig beroligende i Europa.

Andre medisinsk bruk


Forberedelser laget av tiril blomster som skal tas oralt har blitt brukt til å behandle flere andre plager, blant annet feber, nervesmerter og for å lette smerter hos kvinner forårsaket av menstruasjon og fødsel. Hele Asia, spesielt Kina, tiril blomster tenkt å ha smertestillende, diaphoretic og vanndrivende egenskaper, stimulerer appetitten, forbedre vaskulær sirkulasjon, lindre revmatiske smerter og selv behandle dysenteri.