Hovudside

Kan jeg vaske rustfritt stål i Oppvaskmaskin?

by Walther

Kan jeg vaske rustfritt stål i Oppvaskmaskin?

Sterkt og holdbart, rustfritt stål bestikk og kokekar er ikke immune mot deigete-on rusk og fingeravtrykk. Rustfritt stål er utsatt for striper og vann flekker hvis ikke rengjort skikkelig. Som andre gryter og panner, kan du vaske rustfritt stål i ditt hjem oppvaskmaskin. Når du vasker i rustfritt stål i en oppvaskmaskin, må du bruke en mild oppvask væske eller pulver for å holde riper fra forming på materialet.

Forberedelse


Fjern eventuelle matrester, saus og annet rusk fra rustfritt kokekar og bestikk, og plasser rusk i en søppelbøtte eller bag. Skyll av rustfritt stål med lunkent til varmt vann for å fjerne eventuelt deigete-on rusk. Skylling holder også rusk fra clogging din oppvaskmaskinens rør.

Ved hjelp Skap og Kurver


Plasser kokekaret på ett rack av oppvaskmaskinen og plasserer noen kasseroller i en kurv alene - og ikke blande rustfritt stål med sølv bestikk i samme kurv. Beising kan forekomme, så vel som en kjemisk reaksjon.

Vaskemiddel og tørking


Legg en mild oppvask vaskemiddel til apparatet, og vask i rustfritt stål med en vanlig vask. Ikke bruk et rengjøringsmiddel eller løsning for å rengjøre rustfritt stål. Disse stoffene kan skade rustfritt stål. Så snart syklusen er fullført, fjerner kokekar og bestikk og tørke av eventuelle gjenværende fuktighet med en ren, myk klut eller fille. Ikke legg den i rustfritt stål bort fuktig - dette kan føre til vann- og rustflekker å danne på metallet.

Følge Opp


For caked-on rusk som skylling og oppvaskmaskinen kan ikke fjerne, lage en pasta av like deler varmt vann og bakepulver og bruke den til saken. La pastaen sitte på skitne delen av rustfritt stål så lenge som mulig - over natten er ideell - skyll av under varmt, rennende vann. Ikke bruk en slip scrubber eller annet verktøy for å bryte opp rusk, da dette kan ripe opp rustfritt stål.