Hovudside

Typer og typer blomster

by Walther

Typer og typer blomster

Det er mange måter å skille hvilke typer blomster å plante i en hage. Flerårige blomster blomstre og visne hver sesong, men vokser tilbake neste år. Årlige blomster vokse, blomstre og dø permanent i en sesong. Mange gartnere ønsker å tiltrekke sommerfugler og fordelaktig insekter til hagen eller velge planter som krever lite vann. Innfødte blomsterplanter er de som er godt tilpasset det lokale Regiona € ™ s klima og dyreliv. Alle er interessert i blomster som reproduserer lett fra borekaks eller pærer.

Blomster som tiltrekker sommerfugler


Sommerfugler som skippere, monarker og longtails trenger blomster og bladverk å mate på og bruke som habitat. De er en viktig pollinator for blomster, busker og vinstokker, bærer pollen fra de mannlige plantedeler til den kvinnelige å skape befruktede blomster. Sommerfugl-tiltrekke blomster inkluderer bee balsam, kosmos, lilla, søt ert, verbena, Zinnia, ringblomster og mange innfødte planter som Lantana. Vokse flerårige blomster som peoner, Dagliljer, teppe blomst, ryllik og stokkrose å tiltrekke seg et lokale arter av sommerfugl.

Blomster som bruker lite vann


Dry-hagearbeid og tørke-hage beskrive hagestiler som bruker typer blomster som krever lite vann utover lokal nedbør. Ageratum blomstrer rikelig i blått, rosa og lavendel på en kompakt 6-til-24-tommers anlegg i full sol til delvis skygge. Det er beskrevet som moderat tørke tolerant. Alle lavendel varianter trives i tørr jord med lite vann. Tørre forhold produsere lavenderâ € ™ s karakteristisk duft. Middelhavet blomster som Gaillardia og russisk salvie sende taproots dypt ned i jorden for å samle tilgjengelig vann.

Blomster som forplanter seg lett


Iris, georginer og cannas er blomster som vokser fra jordstengler, som er en hoven rot. Rhizome sender ut små utstikkere hvert år som vokser til større jordstengler. Hver 03:57 år rotstokker er løftet fra bakken og delt til å lage nye planter. Daylilies skjemaet sprer rot klumper som er lett delt for ytterligere beplantning hver tre til fem år. Søte alyssum, valmuer, lupin og nastursium blomster slippe sine frø, regerminate og vokse hvert år på samme sted. Vinden bærer også disse typer frø til andre hageflekker.

Native Flowers


Fordelen med økende innfødte blomster er at de krever mindre vedlikehold og mindre vann. Innfødte blomster i vestlige regioner inkluderer terreng lilla, Ceanothus, sierra Columbine, Penstemon og sommerfugl mints. Østlige region innfødte blomster inkluderer ryllik, Baneberry, eng anemone, formidabel, butterfly luke, perleevigvarende og felles trompet Creeper. Indigo bush og lilla valmue mallow er urfolk til prairie stater. Lady Bird Johnson Wildflower Center i Austin, Texas, opprettholder en database med innfødte blomster for hver region av landet.