Hovudside

Slik feilsøker en Nonworking Termostat

by Walther

Slik feilsøker en Nonworking Termostat

En termostat måler romtemperaturen og signaliserer din ovn eller klimaanlegget for å komme på eller slå av å opprettholde virkelig temperatur på ønsket temperatur. Hvis termostaten ikke fungerer som den skal, vil ovnen eller klimaanlegget ikke slå av og på etter behov. Ved feilsøking en nonworking termostat selv, kan du være i stand til å oppdage problemet uten å måtte ansette en profesjonell.

Bruksanvisning


•  Sjekk strømbryteren som forsyner varmesystem for å være sikker på at den er på. Også sjekke for å være sikker på at strømbryteren ligger i nærheten systemet er på. Termostaten er drevet av varmesystemet. Skifte batterier i en digital termostat. Hvis du nylig har mistet strømmen, må du kanskje omprogrammere digital termostat.

•  Ta av dekselet på termostaten og bruke en liten pensel til å forsiktig børste kontaktene for å fjerne alt støv og spindelvev som kan blokkere tilkoblingen. Ikke berør noen av de innvendige delene med fingrene.

•  Kontroller ledningene inne i termostaten. Trekk til løse forbindelser eller reparere ødelagte ledninger. Hvis noen korrosjon er til stede, fjerne ledningen og rengjør terminal.

•  Lag et hopp mellom tilkoblinger for å teste termostaten. En termostatterminaler er merket med "Y", som vanligvis er en blå ledningen; "W", en hvit ledning; "G" er vanligvis svart; og "R" er rød. Bruk et kort stykke wire med endene strippet bort for å skape et hopp mellom tilkoblinger. Plassere en ende av hoppet ledningen på "Y", og den andre enden på "G." Hvis viften kommer på i løpet av denne forbindelse, kan termostaten være faulty.The elektrisitet må være på for denne testen.