Hovudside

Roser med brune blader

by Walther

Roser med brune blader

Til tross for sin tendens til å falle byttedyr til skadedyr og sykdommer, roser (Rosa spp.) Er blant de mest kultiverte blomster takket være sine ekstravagante blomstrer. Roser kan utvikle brune blader, et problem som kan være forårsaket av miljømessige faktorer, skadedyr eller sykdommer. Om livstruende eller ikke, brune blader redusere dekorativ verdi av anlegget og bør behandles raskt.

Kulturelle Problemer


En rose med forkrøplet, brune eller av farge blader lider av et kulturelt problem forårsaket av en mangel på fuktighet i jorda eller et overskudd av salter, vanligvis forårsaket av over-gjødsling. Vanne rose plante dypt to ganger for å lekke salt fra jorda. Hindre at problemet oppstår igjen ved vanning rosen før gjødsle, som gjødsel kan brenne plantens røtter hvis den anvendes til å tørke jord.

Insekter


Roser som viser stiplede blader som til slutt blir brune og faller av kan være befengt med edderkopp midd, et lite insekt som suger fuktigheten ut av planter og har en tendens til å formere seg raskt i varme, tørre forhold. Webbing på undersiden av bladene kan også være synlig i løpet av en edderkopp midd angrep. Hvis angrepet er alvorlig, spray anlegget etter fire dager med en miticide. Spray anlegget med en hagebruk olje før nye knopper vises.

Sykdom


Svart flekk er en soppsykdom som starter tidlig på våren, forårsaker skjemmende sorte eller mørke brune flekker på roseblader og til slutt fører til at bladene til gul og slipp. Sykdommen sprer seg i våte situasjoner med dårlig luftsirkulasjon. Kontrollere problemet ved å fjerne infiserte blader og sprøyting anlegget med en sovende spray som inneholder kalk svovel. Du kan også bruke et produkt som inneholder Chlorothalonil å behandle problemet.

Forebygging


Forhindre økte problemer ved å følge riktige kulturelle praksiser. Fjerne ugress og planteavfall fra under anlegget for å holde edderkopp midd og andre skadedyr fra overvintring. Sviske rose planter regelmessig for å øke luftsirkulasjonen og forhindre soppsykdommer fra avl. Unngå vanning rose planter fra overhead, som vann spruting på bladene kan føre til misfarging og sykdom. Opptre preemptively ved å bruke en kort spray av soppdreper til anlegget etter lange regnværsperioder.