Hovudside

Problemer med Steam rom

by Walther

Problemer med Steam rom

Damprom kan definitivt legge til estetikk av en master bad. Men det er visse problemer knyttet til både de fysiske aspektene ved et dampbad og en persons helse. Problemer som følge av damp rom inkluderer bakterier og sopp, dehydrering og heteslag, elektrolyttmangel og til og med bihuleproblemer. Heldigvis finnes det måter å redusere disse problemene gjennom bygging og opptak av de riktige forholdsregler under hver spa økt.

Bakterier og sopp


Ett problem med dampbad er at gassene fra vanndamp kan trenge fugemasse og tørr vegg, ifølge Askthebuilder.com. Følgelig, når vannet kjøler, bakterier og sopp kan spre seg inne i dampbadet. Dette kan potensielt føre til at du eller familiemedlemmer for å få sopp infeksjoner som ringorm. En måte å løse dette problemet er å stille din dampbad med en vanndampbarriere laget av glassfiber eller polyetylen plast. Disse overflatene er ugjennomtrengelig for sopp. Derfor kan sopp eller bakterier lett kan fjernes gjennom regelmessige rengjorde.

Dehydrering og heteslag


Damprom er vanligvis satt ved høye temperaturer på 40 grader Celsius, noe som tilsvarer 104 grader Fahrenheit. Folk som oppholder seg i badstuer over de anbefalte 15 eller 20 minutter kan potensielt bli dehydrert. Dehydrering kan være et alvorlig problem, som ofte resulterer i svimmelhet, kvalme, tretthet og økt hjerterytme, ifølge University of Maryland Medical Center. Heteslag er en annen potensiell fare fra over-eksponering for damp rom, noe som reduserer folks evne til å svette og senke kroppstemperaturen. Du bør drikke rikelig med væske før og etter hver steamrom økt. Det er også viktig å fylle på elektrolytter fordi du mister kalsium, salt og kalium når du svetter. Bananer har mye kalium. Du kan også drikke melk eller appelsinjuice for å etterfylle kroppens kalsium.

Sinus Problemer


Damp rom er vanligvis sunn for bihulene, fukting slimhinnene og åpne opp blokkerte bihulene, ifølge Dr. Andrew Weil på Drweil.com. Men noen mennesker har en tendens til å få tilbakevendende bihulebetennelse fra damprom. Dette problemet kan være et resultat av formen eller en reaksjon på visse kjemikalier som finnes i rengjøringsmidler. Unngå å bruke stikkende rengjøringsmidler når du rengjør din dampbad. Prøv å bruke mer miljøvennlige produkter eller de med mindre potente røyk.

Fødselsskader


Gravide kvinner bør ta visse forholdsregler ved bruk av damp rom. Over-eksponering og høye temperaturer potensielt kan føre til fosterskader til din baby. Årsaken er at høye temperaturer kan muligens redusere blodtrykket, frata fosteret av oksygen og viktige næringsstoffer. Gravide kvinner bør ta hensyn til faresignaler som svimmelhet, frysninger og ekstrem tørste.