Hovudside

Hva som forårsaker mugg i skap?

by Walther

Du vet sikkert at du forlater våte klær i vaskemaskinen for noen dager er en invitasjon for mugg å vokse der. Du vet kanskje ikke at å trekke klærne av klessnor eller ut av tørketrommelen for tidlig gir også mugg en åpning for å vokse i ditt hjem - denne gangen, inni skapet.

Årsaker


Garderobeskap gjøre ideelle oppvekststeder for mugg. Mugg vokser best i mørke steder som ikke opplever mye luftsirkulasjon. Hvis et rør eller tak lekkasje oppstår nær skapet ditt, kan den resulterende vedlikeholdslading av vann gi mugg en åpning til å vokse der. Mer vanlig er mugg i skap forårsaket ved å sette nettopp vasket klær bort mens det fortsatt er fuktig, heller enn å vente til den tørke helt. Fuktigheten i klærne henger på grunn av mangel på luft sirkulasjon, noe som fører til mugg vekst på klær og på skap vegger.

Problemer


Mugg vokser i skapet er et problem fordi det gir av en foreldet, muggen lukt. Som lukter synker i klær og andre gjenstander inni skapet ditt, noe som gjør dem ubehagelig å bære. Hvis mugg vokser direkte på klærne, kan det spise inn i stoffet, etterlater flekker og permanent skade. Mugg kan også skade skinn samt noen bøker eller papirer som er lagret i skapet. Venstre alene, kan mugg i et skap spre seg til andre områder i ditt hjem.

Løsninger


Du kan bli kvitt mugg i skapet ved først å fjerne alle elementer inne i skapet og søke dem for mugg vekst. Hvis du finner mugg vokser på klær eller bøker, bære dem utendørs og børste av så mye mugg som mulig. For mugg flekker på stoff, suge misfarget område med sitronsaft, deretter gni den med salt og la den i sollys for å tørke. For bøker, sørge for at de er helt tørre før bringe dem tilbake inn i huset. Fjerne mugg på skapet vegger ved å helle 1/4 kopp blekemiddel til en liter vann. Med en svamp, vaske bort alt synlig mugg. Tørk de vasket vegger raskt, ved hjelp av en vifte, hvis mulig, for å få fart i prosessene.

Betraktninger


Hindre mugg fra å returnere ved alltid å sørge for klær og andre materialer er helt tørr og ren før du setter dem i skapet. Hvis du bor i et fuktig klima, kan fuktabsorberende kjemikalier bidra til å holde skapet tørt. Butikken pakker med silikagel eller aktivert alumina på skapet hyller eller henge dem fra kleshengere. De trekker fuktighet ut av luften og bort fra klærne. Ved hjelp av en avfukter i rommet bidrar også til å hindre mugg fra å returnere.