Hovudside

Slik Care for australske Native Plants

by Walther

Slik Care for australske Native Plants

Det finnes tusenvis av australske innfødte planter som kan brukes i hagen din. Blant de vanligste er eukalyptus, melaleuca, akasie, Callistemon (bottlebrush) og kenguru poter. Behovene og omsorg av disse plantene kan være så forskjellige som de områdene der de vokser i Australia, der terrenget varierer fra tropisk regnskog til australske Alpene til ørkener. Selv om det er grunnleggende retningslinjer, kommer skikkelig vare ned til å vite hva slags anlegg du har, og spesielt hvor det kom fra.

Bruksanvisning


•  Bestem type innfødte australske plante du har. Besøke biblioteket eller kjøpe en bok om planter og finne den du er ute etter å finne de spesielle behovene til anlegget. Bruke elektroniske ressurser som australske Native Plants Society, som har en guide til australske planter.

•  Mulch rundt bunnen av anlegget ved hjelp av gamle furu nåler eller fint treverk chip mulch. Mulch er flott for å holde nødvendig fuktighet i, men det kan også holde verdifull fuktighet ut hvis den anvendes i tykke lag. Mulch i et tynt lag, ca 2 inches tykk. Begynn mulching om 4 til 5 inches bort fra anlegget stammen for å avskrekke stilk eller krage råte.

•  Vann dine innfødte australske planter dypt en gang i uken, i stedet for lys vanning flere ganger i uken, i henhold til de australske Native Plants Society. Hvor mye vann, og når til vann vil avhenge av den type plante, jord tilstand og klimaet. For eksempel kan du ikke forvente en innfødt plante fra regnskogen å trives hvis du vanne den ut som en plante som er innfødt til en tørr region. Generelt trenger planter som bottlebrush, eukalyptus og akasie ikke kreve ekstra vanning, ettersom nedbøren er vanligvis tilstrekkelig.

•  Bruk en organisk gjødsel, slik som blod og bein i små mengder i tidlig på våren. Påfør gjødsel til våt jord rett etter vanning rundt rotsonen. Mange australske innfødte planter trenger ikke å gjødsle, og noen arter som kenguru poter, grevillea og Telopea kan bli skadet av fosfor gjødsel. Bruke organisk gjødsel sparsomt og bare hvis plantene dine gjør dårlig.

•  Beskjæring kan gjøres for å forme buskete planter. Noen planter vil svare godt til beskjæring, men noen kan bli sterkt skadet av drastisk beskjæring, så bestemme hvilken type anlegg du har å gjøre med. Callistemon, vil Banksia og eukalyptus svare til moderat beskjæring med oppkvikket vekst. De fleste planter kan beskjæres en gang i året umiddelbart etter blomstring, men ikke beskjære mer enn en tredjedel av anlegget. Forlate rikelig med blader og ny vekst intakt.

Tips og advarsler


  • Holde et tett øye på plantene for å sørge for at de får nok sollys og vann. Hvis en plante ikke gjør det bra, eksperimentere med soleksponering og vanning ganger.
  • Å vite hvilken type anlegg du har å gjøre med, er den eneste måten å gi tilstrekkelig omsorg.