Hovudside

Deer Spis jordbær planter?

by Walther


Vill jordbær blader tjene som en naturlig kilde til mat for white-tailed hjort. Kultiverte varianter av jordbærplanter er like næringsrik, og beite hjort kan redusere dem til stubs eller rykke plantene.

Tidsramme


Den eviggrønne blader av jordbærplanter er spesielt fristende når løvskog eller årlige planter har mistet løvverk eller bladverket har brunet. Dette betyr sen høst og tidlig på våren utstillingsvindu jordbærplanter til sultne rådyr, når annet fôr er knappe.

Effekter


Hjort surfing i høst er sjelden skadelig for jordbær, siden den gang er de lagrer all sin energi i røttene over vinteren. Tidlig vår surfing er mer betenkelig, ettersom jordbær ikke kan komme seg fra å bruke opp sitt lagret energi. Hvis hjort spiser de kronene av jordbærplanter, kan plantene dø.

Forebygging


Dekker jordbærplanter i høst med et lag av mulch kan skjerme dem fra vinterens kulde og fra hjort. Mulch bør fjernes om våren etter den siste frost. Anvendelse av en hjort frastøtende vil beskytte plantene som de gjenopprette. Tøff eviggrønne fôrplanter installert i en avstand fra jordbær oppdateringen kan distrahere sulten hjort.