Hovudside

Maursyre Som et biologisk nedbrytbart Desinfiserende

by Walther

Maursyre Som et biologisk nedbrytbart Desinfiserende

Maursyre er en fargeløs væske med en meget stikkende lukt, og er en naturlig forekommende kjemisk stede i mange stikkende dyr, planter og insekter. Hvert år, tre maur produsere mer maursyre enn alle fabrikkene på jorden.

Historien om Maursyre


I 1671, den britiske vitenskapsmannen John Ray oppvarmet maur organer for å samle maursyre. Dag, er maursyre produsert i en mer brukervennlig måte; det er avledet fra karbonmonoksid.

World-Wide Tilstedeværelse av maursyre


Land over hele verden bruker maursyre for en rekke formål. Skinnet benytter maursyre for avfetting og fjerning av hår fra huder, samt en farging additiv.

Andre fordeler av maursyre


Maursyre brukes til å bevare gress, kalt silofôr, å mate husdyr. Maursyre kan bidra til å forhindre tarmsykdommer hos dyr og av denne grunn er forskere ser på ved hjelp av maursyre for å erstatte de i mate antibiotika.

Nye og Future Bruker for Maursyre


Nesten halvparten av alle papir laget i Kina er laget med en sterke kjemiske, sulfitt, som forskerne forsøker å erstatte med maursyre. Batteri og brenselcelle-programmer er mulig.

Maursyre Hazards


Effekter på dyr og mennesker kan inkludere: irritasjon i øyne, hud, nese og slimhinner, skade på indre organer, hjerteinfarkt, pusteproblemer eller gastrointestinal skade.