Hva gjør du med baby tomatplanter?


Hva gjør du med baby tomatplanter?

Hvis tomat frø har spiret, eller en nabo ga deg en pakke med leggy små tomat frøplanter, må du gi dem alle muligheter til å vokse inn i store frodige grønne planter dekket med blanke røde modne tomater. Gi næring til dine tomat frøplanter med tilstrekkelig gjødsel, vann, luft, lys og riktig transplantere teknikker og de vil belønne deg med en grand tomat innhøsting.

Vann og gjødsle


Unge planter trenger fuktighet og næringsstoffer for å vokse, men for mye vann og gjødsel kan råtne røttene og gjør planten vokse for fort, blir spinkel og svak. Plasser din lille tomat seedlings i den lyseste vinduet i hjemmet ditt, eller i et drivhus eller under kunstig plante lys. Vann grundig hver noen dager, men la potting mix tørke litt ut mellom hver vanning. Tomat frø i seg selv vil gi alle de næringsstoffene planten trenger inntil den har et par sett med full voksen-anlegget blader; etter det, legge til et par dråper av fisk emulsjon gjødsel til vanning kan omtrent en gang i uken for å gi plantene en sunn mengde næringsstoffer og mikronæringsstoffer.

Transplant


I motsetning til mange hage grønnsaker, tomatplanter elsker å bli transplantert. Transplantere tomat babyer flere ganger i suksessivt større potter, er hver gang å plassere anlegget dypere ned i jorden, slik at en del av hovedspindelen er dekket med skitt. Arealet av stammen under jorda nivået vil spire solide nye røtter, så da du sette anlegget ut i hagen, vil den ha en omfattende sterkt rotsystem klar til å støtte og gi næring til et vell av tomater.

Harden Off


Forbered dine babyen tomatplanter for å plante ute i hagen eller i patio beholdere ved en prosess som kalles 'herding av.' Dette betyr å få konkurransetomatblader vant til full sol og tørke luftstrømmer av det ytre miljø. Kutte ned på vanning, og plassere plantene utendørs i flere timer om dagen, og bringer dem tilbake i om natten. For de første dagene, plassere dem i en delvis skyggefullt sted. Hver dag, utvide mengden av sol og hvor lenge de er utenfor. Når bakken er varmet for sesongen, plante tomat seedlings i sin hage eller container steder, nok en gang synker den viktigste stammen noen få inches under jord linje å etablere et sterkere rotsystem.

Graft


Hjem gartnere og kommersielle tomatdyrkere tilpasser teknikken av pode, tradisjonelt brukt i voksende frukttrær, for å sikre sykdomsresistens av moderne hybrid rekke planter mens produsere saftig arvestykke tomater. Velg solide, sykdomsresistent rotstokken varianter som vokser godt i ditt område, og arvestykke spise varianter med smaken egenskaper du elsker. Når begge rotstokken og arvestykke varianter har 2 til 4 sett med ekte blader, velger planter med hoved stammer av samme diameter. Skjær stilkene av begge spirene på 45-graders vinkler, sette dem sammen, og pakk med hagebruk tape eller pode rør. Sett plantene i mørket, i fuktig jord, for 3 til 4 dager deretter gradvis bringe dem ut i lyset og herde dem som alle andre tomat frøplanter.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler