Hovudside

Hva slags Cypress Tree har runde kongler?

by Walther

Hva slags Cypress Tree har runde kongler?

Nevne "cypress" til en amatør botaniker eller landscaper og du vil trylle en rekke bartrær tilhører mange slekter. I sin strengeste bruken refererer det til en bestemt slekt av trær, men navnet betyr også en mye større familie som inkluderer slike bemerkelsesverdige medlemmer som den gigantiske Sequoia og einer. En rekke sanne sypresser og deres pårørende bære sine frø i bemerkelsesverdig sirkulære kjegler.

Sanne sypresser


Trær som tilhører cypress slekten, Cupressus, sport runde kjegler. Disse inkluderer hører hjemme i tempererte og subtropiske områder av både den gamle og nye verden: Nord-Amerika, Mellom-Amerika, Afrika og Eurasia. De har tettpakket, skala-lignende blader og vokse så store busker eller trær. De fleste av Nord-Amerikas innfødte typer hagl fra små områder i California.

Cypress Kjegler


Sypresser, som bartrær, tilhører ordenen av planter kjent som gymnosperms, som betyr "nakne frø." Med andre ord, er frøene ikke er innhyllet i en kjøttfull eggstokk eller frukt, som er de av angiosperms, blomstrende planter, som inkluderer løvtrær. I de fleste bartrær, frø utvikles fra ovules satt i skalaer komponere en kjegle av noe slag. Mannlige kjegler spre pollen.

Eksempel: Monterey Cypress


Kanskje Nord-Amerikas mest kjente ekte sypress, Monterey sypress bebor en meget begrenset eget område langs den sentrale Californian kysten. Bare to urfolk lunder finnes: ved Point Lobos og Cypress Point i Monterey County. Dens runde kjegler, en tomme eller så over, er i utgangspunktet hued brun, men skifte til vasket grå over tid. Mellom åtte og et dusin tykk, humpete skalaer frakk kjeglene. Disse dramatiske utseende bartrær er innbyggerne i salt-spray, vind-torturert nes, og vokse fillete, flat-toppet kalesjer. De er mye dyrket i dyrking andre steder, hvor de kan oppnå mer formelle profiler og robust størrelse.

Cypress Genus


Cypress familie, Cupressaceae, er det bredere taksonomiske nivå som inkluderer sypress slekten og slekter av relaterte bartrær. Noen av disse trærne også produsere rund eller nesten runde kjegler. Blant dem er skallet sypress, en staselig og imponerende arter av den amerikanske Sørøst. I motsetning til ekte sypresser, er skallet sypress lauv - og dermed sitt navn - å miste sine nåler i løpet av vinteren (som, i sin mest sørligste tomter, manifesterer ikke som en spesielt kaldt, men heller en tørr sesong). Dets kjegler er vanligvis en tomme over, og belagt med noen få store skalaer. Bald-sypresser vokse i store stands i bottom sumper og sypress kupler, favoriserer oversvømte leiligheter. Kjeglene av de to mest enorme trær i verden, kysten redwood og kjempegranen of California, som også tilhører sypress familien, er omtrent sirkulær.