Hovudside

Hvordan Kill Sow Bugs i Jordbær

by Walther

Hvordan Kill Sow Bugs i Jordbær

Den søte smaken og lukten av jordbær er praktisk talt umulig for noen å motstå, inkludert sår bugs. Sow bugs, ikke å forveksles med skrukketroll, vil ofte sette opp butikk i jordbær lapp og ta over. Men disse milde leddyr vanligvis spiser bare dødt plantemateriale, som betyr at de vil trolig ikke føre til noen skade på friske jordbær. Hvis deres tall er å komme ut av kontroll, men er du sannsynligvis på jakt etter en måte å bli kvitt dem. En rekke forskjellige metoder er vanligvis vellykket.

Bruksanvisning


•  Sweep purka bugs unna. Bruk en liten støvkost å presse sår bugs av dine jordbærplanter og ut av hagen eller container. Ved berøring, sår bugs kaste seg i to, i motsetning til pillen bug, som faktisk ruller seg til en ball. Samle de innsamlede bugs sammen i en bøtte og kast dem andre steder. Et ideelt sted å flytte de sår bugs er i skogen nær en forfallen logg eller tre. Men hvis du må drepe dem, hell kokende vann over dem, og de skal gå fortapt.

•  Suck bugs ut av hagen med hjelp av et vakuum. Først banke noen bugs av jordbær og ned på bakken for å hindre uhell suger opp et jordbær eller dens vintre, og deretter bruke vakuum sin slange vedlegg for å samle dem. Tømme vakuum beholderen eller bag i nærheten av en råtten logg, eller helle kokende vann over bugs å eliminere dem.

•  Plasser klebrige feller under hele jordbær patch. Klebrige feller er i det vesentlige flate materialstykker som er dekket med et klebemiddel. Når purka bug scurries over til felle på sine 14 ben, blir det sittende fast og kan ikke komme seg løs. Kast feller fylt med sår bugs i søppelbøtta.

•  Påfør et insektmiddel som er trygt å bruke på frukt til bugs i patchen, hvis andre tiltak har mislyktes. Effektive insektmidler vanligvis kommer i både flytende og kornete varianter og vanligvis inneholde ingredienser som permetrin, bifenthrin, deltametrin og cyfluthrin. Men bruk denne metoden bare som en siste utvei, fordi all-naturlige, økologiske jordbær som er fri for plantevernmidler vanligvis smaker bedre og er sunnere enn de som blir behandlet. Følg applikasjons instruksjonene på produktets etikett, som det varierer per merke.

Tips og advarsler


  • Forsøk å leve med sår bugs hvis mulig, fordi de er generelt gunstig ved å holde hagen fri for syke planter.
  • Forhindre sår bugs fra å ta over din jordbær oppdateringen ved å fjerne døde blader og frukt omgående.