Hovudside

Syre eller alkalisk jord for Evergreen Trees?

by Walther

Syre eller alkalisk jord for Evergreen Trees?

Det er hundrevis av arter av eviggrønne trær, så gartnere er sikker på å finne en som passer deres landskapsarbeid behov, samt deres hagens forhold - inkludert dets jord pH. Hvis gitt et valg, ville horticulturists anbefale å plante noen eviggrønt tre i jord med en nøytral til svakt sur pH-nivå, før man vurderer enten en sterkt sur eller basisk planting området.

Evergreen Tre Typer


Den enorme mangfoldet av eviggrønne trær omfatter typer som har nåler, vekter eller brede blader. Selv om bladverket anses som eviggrønne, gjør nåler og blader til slutt dø og slippe til bakken. Det de brytes ned og frigjør næringsstoffer og forbindelser tilbake til jord, vanligvis senke jord pH for å slå litt surere. Noen eviggrønne trær bare vokser godt i en sur jord, slik som Hollies, graner og magnolia. mens andre arter er ganske tolerant av et bredere spekter av jord pH, inkludert seder, furu, gran og lerk. Noen evergreens selv utmerke seg i alkalisk jord, slik som Ponderosa og jack pines, European oliven, sedertre fra Libanon og einer.

Nøytral Soil


Nær-nøytral pH jord, rundt 6,5 til 7,5, er passende for den bredeste utvalg av eviggrønne trær. Så lenge jorda er fruktbar, eller i det minste inneholder nok næringsstoffer og fuktighet for å møte behovene til de eviggrønne treslag, er det nok en nøytral jord. Legge jord endringer som kompost, lime eller menneskeskapte gjødsel som inneholder aluminium eller potash, kan litt og midlertidig endre jord pH for å skape en jord bedre til rette for vekst. Det er mye lettere å litt modifisere en nøytral jord for å bli litt mer sur eller alkalisk enn det er å endre pH fra sure til alkalisk.

Jord Preference Insight


Det finnes arter av evergreens som oppsto over hele kloden, læring eget habitat av treet gir innsikt om hvilken jord pH er best. For eksempel, regioner med leirjord, masse foreldre granittstein, furu eller eik skog eller myr og mye nedbør har en tendens til å utvikle sure jordsmonn, for eksempel i det østlige USA. Sandy og leirjord jord, de nær et hav, avledet fra foreldre kalkstein eller råtnende Grovfôr kompost og er relativt tørr tendens til å være nøytral til alkalisk. Disse dominerer i de sentrale og vestlige USA Prøv å matche en treets naturlige grunnforhold til jord bevart i hagen din.

Ytterligere Hjelp


Det er ikke en god idé å blindt plante eviggrønne trær uten hensyn til grunnforhold og kvaliteter. Gjennomføre en jord test for å lære din jordas pH. Du kan kjøpe grunnleggende testsett på et hagesenter eller sende jordprøver til et universitet forlengelse laboratorium for analyse. Kontakt din lokale samarbeidsvillig forlengelse kontor eller botanisk hage å snakke med en agent eller horticulturist om eviggrønne trær. Når identiteten til de tre arter er kjent, kan du lære av treets jord pH-toleranser og informere planting beslutninger. Planteriket er mangfoldig og menneskeskapte regler og retningslinjer alltid finne et unntak.