Hovudside

Kan jeg klippe min buksbom busker tilbake 2 eller 3 Feet uten å drepe dem?

by Walther

Kan jeg klippe min buksbom busker tilbake 2 eller 3 Feet uten å drepe dem?

Pryd buksbom busker er vanligvis brukt til å skape barrierer langs gangveier, stier og lignende inventar i et landskap, og deres boks form og eviggrønne blader gjør dem enkle å plukke ut blant andre planter. Beskjæring disse buskene er nøkkelen til å holde sin størrelse og form under kontroll, men beskjæring bør gjøres nøye for å unngå skade på anlegget. Generelt, ikke buksbom ikke kreve eller tilpasse seg godt til alvorlig beskjæring, slik som å fjerne et par meter av løvverk om gangen.

Grunner for Alvorlig Beskjæring


Slik alvorlig beskjæring som å fjerne 2 til 3 meter av løvverk fra en buksbom bør kun gjøres i nødssituasjoner. For eksempel kan ekstrem skade fra vinterkulda eller sterk vind bryte grener og nødvendiggjøre fjerning av en rekke ytre løvverk. Tilsvarende, en av de første skritt for å behandle sykdommer som mugg infeksjoner eller alvorlige insektplager, er å skjære vekk døde, skadede og infiserte områder av busk. Dette kan kreve at du fjerner noen få meter fra endene av busker. Endelig kan alvorlig beskjæring være et alternativ hvis din buksbom vokser ut av kontroll.

Når skal Sterkt Beskjær


Den beste måten å hjelpe dine buksbom planter overleve en alvorlig beskjæring er å tid det riktig. Alvorlig beskjæring bør gjøres i senere vinteren eller tidlig på våren, vanligvis mellom januar og mars. Hvis det er mulig, tar du bare en fot en sesong, spre alvorlig beskjæring ut over flere år å føre til raskere restitusjon. Du må gjennomføre alvorlig beskjæring før eventuell ny vekst begynner for året. På denne tiden, er anlegget fortsatt sovende, noe som betyr at lite næring og vann som strømmer gjennom vekst. Beskjæring på dette tidspunktet skjærer ned på mengden av "blødning" fra sårene. Den gjør det også for sunn og full vekst i følgende vekstsesongen, siden det vil være nye, rene områder hvorfra buksbom kan spire sunn vekst.

Gjenopprette fra Alvorlig Beskjæring


Din buksbom vil overleve en alvorlig beskjæring økt, men det kan ikke se ut som det først. Buksbom vokser mest av bladverket sitt på utsiden; det indre av planten er ofte nakne eller har bare gammel og visnet vekst. Hvis du fjerner det meste av ytre løvverk, vil du sitte igjen med en død utseende busk. Opprettholde riktig fôring, vanning, bioklipp og lys eksponering for boxwoods i ditt område for å hjelpe busken komme seg raskere. Mer enn sannsynlig, vil busken ta minst to sesonger for å gå tilbake til det normale, fullt fylt ut vekst mønstre.

Regelmessig Beskjæring


Regelmessig beskjæring vedlikehold kan kutte ned på behovet for alvorlig beskjæring. Dette beskjæring bør også gjøres tidlig på våren. Fjern tips av fjorårets vekst, samt noen områder av busk som ble skadet av vinterværet. Dette oppmuntrer ny, sunn vekst i løpet av våren, og også lar deg kontrollere størrelsen og formen på treet.