Hovudside

Hvordan å forplante Jade Planter

by Walther

Hvordan å forplante Jade Planter

Jade anlegget, også kalt japansk Money Tree, er en sukkulent med tykke, kjøttfulle blader. Det sies å bringe lykke og velstand til hjemmet. Uten beskjæring, kan jade planten vokse til et vakkert tre-jakt plante med mange "grener" av blader. Disse bladene er nøkkelen til å lykkes med å spre anlegget. Jade planter reprodusere ganske lett under de rette forholdene, ofte med noe arbeid i det hele tatt, men hvis du vet hvordan å få fart på prosessen sammen, vil du ha et rikt utbytte av planter, år etter år, fra bare en av foreldrene anlegget.

Bruksanvisning


Hvordan å forplante Jade Planter


•  Ta et blad fra live jade anlegget. Gjør dette nøye; ikke skade anlegget. Sørg for at anlegget er frisk nok til å overleve å miste et blad. En meget ung plante eller en syk eller visner anlegget vil trolig ikke overleve ta blader eller vil ikke produsere blader som vil lett forplante. Hvis du har en stor, blomstrende jade plante, er det sannsynlig at du har noen blader som allerede har droppet. Hvis ikke, kan du ta flere blader fra dette anlegget.

2 vann din jade anlegget godt, fortrinnsvis fra bunnen. Vanning fra toppen vil fortrenge jord, og vi trenger jord for å forbli intakt og relativt uforstyrret i denne prosessen. Hvis du ikke kan vanne din jade anlegget fra bunnen, starte en ny pott for forplantning som kan vannes fra bunnen.

•  Dypp tuppen av bladet i rooting hormon, hvis du har noen. Dette er valgfritt, men bidrar til prosessen sammen. Plassere bladet på toppen av jordsmonnet. Ikke dekker det, eller begrave den. Det er behov for å sitte på toppen av jorda. Flytte litt jord opp over bladet for å dekke tuppen du fjernet fra morplanten. Dette er den eneste delen av bladet som skal graves ned i jorden. Resten av bladet skal bli utsatt for. Ofte, jade planter forplante bare ved å falle av morplanten og lå på toppen av jord uten dekning i det hele tatt.

•  Vann potten fra bunnen, jevnlig, for å holde jorda konstant fuktig, men aldri våt. Slik at jorda blir for våt eller for tørr vil resultere i mislyktes forplantning. Plasser potten i et område som ikke er utsatt for direkte sollys. Jade planter trenger lite eller ingen sollys for å formere seg.

•  Se for nye skudd. I løpet av noen dager til noen uker, bør du legge merke til små blad-jakt skuddene som kommer fra jorda. Ikke flytt eller forstyrre disse plantene på dette punktet. Når de er omtrent en fjerdedel til en halv cm høy, flytte anlegget til et sted der er vil få rikelig med indirekte sollys, men ikke direkte sollys. Når den er moden, vil den tåle en liten direkte sollys hver dag til blomst. La den forbli i sin potten før det vokser fra det, noe som bør være et år eller mer. Forstyrre rotstrukturen etter transplantasjonen kan drepe planten.

Tips og advarsler


  • Du kan også forplante jade planter ved å ta en stilk skjæring, rett under en node, og pesende det direkte i jord. Dette cutting vil vokse nye røtter. Ha i fuktig, sandholdig jord med god drenering.
  • Ikke begrave jade forlater når formeringsmateriale. De vil råtne og bli svart i stedet for å skyte ut nye røtter.