Hovudside

Kan Jordbær plantes i potter Som mødre?

by Walther

Kan Jordbær plantes i potter Som mødre?

Jordbær er en lett-å-vokse sommer godbit som kan dyrkes i containere, mye som staude eller årlige blomster. Juni-bærende jordbær frukt i overflod på forsommeren. Stadig bærende planter blomstrer to ganger i løpet av sommeren; Men disse plantene produserer vanligvis mindre og mindre rikelig frukt. For å unngå sykdommer som ofte herjer jordbær, sørg for å kjøpe planter fra en barnehage og bruke fersk pottejord.

Stedet


Grunnleggende behov for jordbær voksende er gode jord drenering og full solen. De fleste potting jord kjøpt på en barnehage renne godt, men drenering kan forbedres ved behov ved å blande inn sand eller kompost. Voksende jordbær i en planter bidrar sterkt med drenering, fordi planter er som en miniatyr hevet seng. I en blandet container, jordbær plante med salat, spinat, persille, timian, gressløk eller stemorsblomster. Dette er følgesvenn planter; de krever de samme dyrkingspraksis og dra hverandre helse.

Planting


Fersk plantejord bør alltid brukes når plante jordbær i potter. Fra år til år, bør minst halvparten av jorda endres ut for frisk blanding. En lav-nitrogengjødsel skal blandes inn i jorden når plante, så vel som kompost hvis nødvendig. Den jordbærplante bør sitte slik at kronen - den delen der bladene møtes røttene - er på nivå med jordoverflaten. Planting for høye eller for lave årsaker problemer med plantehelse.

Stell og vedlikehold


Jordbær krever lite omsorg gjennom vekstsesongen. Det viktigste er å gi tilstrekkelig vann - frukten kvalitet er lett såret av mangel på vann. En måned etter planting, kan en side dressing av balansert gjødsel brukes, med et annet program i slutten av august eller begynnelsen av september. Klemming av tidlige blomster gjør at anlegg for å utvikle og produsere større og mer frukt. For vinterbeskyttelse, kan plantene bli mulched eller brakt innendørs.

Planter Typer


Enhver type blomsterpotte eller liten beholder kan anvendes, inklusive leire, keramikk, plast eller tre. Det må være et hull i bunnen av potten for drenering. Selv vanning beholdere har en fylles vannreservoar i bunnen for å lage kvalitet vanning enklere. Noen potter, kalt pocket planters eller jordbær potter, er spesielt egnet for jordbær, med flere hull langs sidene av en større pott, bare størrelsen for en jordbærplante i hver.