Hovudside

Kalk i Drains

by Walther

Kalk i Drains

Lime har mange bruksområder, men i avløp er det egentlig bare en hodepine. Hvis du har lagt merke til at vannet går ned avløp stadig sakte, men det er ingen hår eller annet materiale tilstopping det opp, kan lime være å klandre. Forstå hvordan lime ender opp i avløp, og hva du kan gjøre med det, kan hjelpe deg å få vann beveger seg raskt ned i kloakken igjen.

Definisjon


Lime er en sedimentær bergart finnes omtrent overalt. Den inneholder kalsium- og magnesiumkarbonat, så vel som andre mineraler. Kalkpartiklene finnes i de fleste vannforsyninger, så hver gang du slår ned springen, vannet du ser kommer ut av kranen din er ikke den eneste som går ned avløp. Ørsmå kalkpartiklene i vannet er også går ned.

Betydning


Lime blir et problem over tid, som det akkumulerer langs sidene av avløpsrør, innsnevring dem slik at vannet må strømme gjennom en økende smal passasje. Så når vannet synes å somle på toppen av avløp, kan det hende du tror du har en tresko når det faktisk du bare ha kalk oppbygging.

Kjemiske løsemidler


En rekke kjemiske produkter er tilgjengelige for å fjerne kalk fra avløp og rør. Disse produktene er vanligvis lett å bruke; du bare helle den anbefalte mengden ned avløp og vente den anbefalte tiden mens kjemikaliene oppløse kalk buildup i rørene. Kjør vann for å sikre at det kommer ned i avløpet på en raskere hastighet.

Naturlige alternativer


Hvis du ikke liker tanken på å helle sterke kjemikalier ned i vasken, er det et par av naturlige løsninger du kan prøve. Keene State College Gjenvinning og bærekraft Kontor anbefaler å bruke like deler eddik og natron i dine avløpsrør for å fjerne kalkavleiringer. Hell eddik ned i avløpet først, deretter natron; natron vil blandes med eddik allerede i rørene for å skape skummingsvirkning.