Hovudside

Hvordan å beskjære og Deadhead rosebusker

by Walther

Hvordan å beskjære og Deadhead rosebusker

Shakespeare skrev en gang at en rose av noen andre navn ville lukte like søtt. Men hvis rose bush ser slankere og halvdød, det navnet du gi det vil ikke gjøre det se bedre ut. Forsiktig beskjæring og deadheading, sammen med vanlig vann og plante mat, vil gjøre en rosebusk se sitt beste. Å lage roseblomstrer lukter søtt og stå stolt, trimme dem riktig å oppmuntre til ny vekst til å vare hele varmeste månedene av året.

Bruksanvisning


•  Undersøk din rose bush, på jakt etter roseblomstrer som er visnet eller døde og stokker og blader som har innskrumpet og slå brun eller svart. Legg merke til om det er noen suckers vokser ut av roten base som kan tømme livet fra hoved bush.

•  Beskjær visnet og døde roser ved å kutte stokk eller stammen av rose nær de første fem-blad gruppering. Trim stokk i en 45-graders vinkel. Dette vil bidra til rosebusken unngå skitt og smitte kommer inn i busken. Forlate fem-blad gruppering intakt så det vil danne en ny shoot og knopp.

•  Fukt en liten mengde hvitt lim over klippeområdet for å unngå kjedelige insekter og andre insekter fra å komme inn i stokken.

•  Trim Deadwood i en 45-graders vinkel til du finner en hvit eller lys grønn marg. Skjær stokk bort i små porsjoner for å unngå å kutte for mye av anlegget bort.

•  Skjær av spinkel eller weed-lignende vekst ned til unionen eller base av hvor stokk begynte.

•  Grav ut suckers med en spade. Du kan klippe dem tilbake, men de vil etter hvert vokse. Den beste måten å fjerne en sucker permanent er å grave den ut ved roten basen.