Hovudside

Hvordan erstatte en gammel Dørhåndtak

by Walther

Hvordan erstatte en gammel Dørhåndtak

Velge riktig dørhåndtaket for å erstatte en gammel dørhåndtak er nesten like viktig som selve installasjonen av den nye håndtak. Dør maskinvare kommer i en rekke stilarter. Du må velge en stil som ligner den gamle dørhåndtaket så utseendet på døren ikke endres. Enda viktigere, må du velge stil for funksjonen av døren. For eksempel har ytterdør maskinvare låsemekanismer, mens innendørs maskinvare ikke, med mindre det er for bruk i et soverom eller bad. Mens de fleste lås sett er en standard størrelse, kan eldre dører krever spesielt størrelse døren maskinvare for utskifting.

Bruksanvisning


•  Skru dørhåndtaket fra baksiden av døren. Fjern fremre og bakre dørhåndtak.

•  Legg merke til hvordan de døde låsen ser på døren kanten. Skru av låseplaten og skyv den gamle døde låsen ut av døren.

•  Skyv den nye døde låsen på plass. Kontroller at du har låsen plassert på samme måte den gamle låsen var. Skru den på plass.

•  Hold den nye dørhåndtaket på plass på forsiden og baksiden av døren. Line opp skruene og fest dem med skrutrekkeren.

•  Fjern det gamle slagplate fra dørkarmen ved å skru ut skruene. Hold den nye slagplate i stilling. Om nødvendig, bruk et verktøy kniv til å kutte ut mer trevirke fra dørkarmen for å gjøre plass for spissen plate. Fest slagplate på plass med skruer.

Tips og advarsler


  • Kjøpe dør maskinvare for høyre- eller venstre dører. Hvis dørhåndtak er på høyre side når du åpner døren mot deg, er det en høyre dør og trenger en høyre dørhåndtak. En dørhåndtak til venstre som du åpner døren mot deg er en dør til venstre.