Hovudside

Flekkete Finishes Når Beising en Door

by Walther

Flekkete Finishes Når Beising en Door

Du har jobbet så hardt, du har fulgt alle retninger, og resultatene er helt forferdelig. I stedet for den kjekke, glødende treutførelse du hadde seg på soverommet døren, har du skjolder og klatter. Arbeid ligger foran oss, men ikke klandre deg selv helt for en ujevn finish på en beiset tre dør. Teknikken kan trenge litt tweaking, men materialer mest sannsynlig spille en større rolle i denne ulykkelige utfall. Gjennomgang teknikk, deretter lære å hindre fremtidige skuffelser.

Sjekker Teknikk


Flekker neophytes kan ikke ta på alvor advarselen om å tørke av all overflødig flekken raskt og grundig. Tross alt, trenger flekken for å trenge inn i treverket. Tørke er fortsatt nødvendig. Hvis den ferdige dør er flekkete, kanskje noen av flekken skytende ble børstet på, men ikke tørket av grundig. Fukt en klut håndkle med white spirit, hvis flekken er oljebasert, og tørk av døren ned. Hvis flekker av flekken vises på kluten, brett den og holde tørke. Du kan være i stand til å jevne ut jobben din bare ved å fjerne overflødig flekken.

Tetting Wood


Som menneskelig hud, har tre porer av varierende størrelse. Noen hardtre er svært tett og porene er små. Tresorter som kirsebær, hard rock lønn og bjørk manifestere sine små porer i trange duse farge striper, eller en finkornet, hele. Andre hardtre og de fleste nåletre ha større og mer åpne porene, synlige i sterkere farge striper, eller grove korn. Disse skogene kan dra nytte av et lag med sealer påføres før farging. Tetting porene betyr en jevnere flekken farge, selv om noen fagfolk mener at dette reduserer forskjønne av veden.

Fylling Porer


Et alternativ til all-over tetningen er å fylle de store porene i grovkornet tre. Disse deig belegg kan påføres med eller uten tidligere forsegling, i deres naturlige farger eller blandet med beis. Ved hjelp av en pore-sealer forhindrer enkelte deler av trevirke fra absorbere mer beis enn andre deler, noe som resulterer i en mer jevn finish.

Farging


Påføring av flekken etter forsegling og / eller pore forsegling bør produsere mer jevn dekning. Maling flekken på i et tynt lag og tørke den grundig. Farge kan intensiveres ved å påføre en andre eller tredje tynt lag, i stedet for ved å bruke et enkelt tykt belegg. Tørk grundig mellom hvert strøk og la døren tørke godt før du legger mer flekken.

Fylling


En endelig top coat av filler eller transparent finish kan være nødvendig for å produsere de jevne resultatene du ønsker. Fyllstoffer kan gjøres ved å fortynne skjellakk med en lik del av mineral spirits. Andre toppstrøk inkluderer lakk eller polyuretan, som er tilgjengelig i lav-gloss eller soft-gloss finish, samt høy glans.

Omlakkering Fullfør


Ta følgende forholdsregler for å jevne ut din flekkete overflate hvis rewiping flekken ikke produserer resultater. Sand døren lett over alt. Tørk av all sliping rester. Påføre et lag med lakk. Dette vil hjelpe selv ut absorpsjon av flekken over døren og vil også holde flekkete overflate fra blødning gjennom revolusjonere. Sand lett og påfør et lag hvis veden synes fortsatt grov steder. Påfør et strøk med beis og tørk den ned. Påfør et andre strøk hvis nødvendig. Din flekkete første jobb skal nå se mer ut som et verk av en erfaren tre finisher.