Hovudside

Hvor mye gjødsel som trengs for en Loquat treet

by Walther

Hvor mye gjødsel som trengs for en Loquat treet

Loquats (Eriobotrya japonica) er urfolk til det sørøstlige Kina, men trives i et bredt spekter av klima, jordsmonn og næringsforhold. Eksperter har forskjellige oppfatninger om hva befruktning priser, mengder og typer for loquats.

Jord Testing


Jordsmonn inneholder ofte mer næringsstoffer enn dyrkere mistenkt. Loquat trær trenger ikke intensive næringsstoffer kosttilskudd for å vokse og trives. Ifølge Ron Smith, Horticulturist fra North Dakota State University Extension Service, tre befruktning "er anbefalt i de fleste tilfeller, bare når manglene er mistenkt." En jord test vil avdekke næringsstoffer mangler hvis de eksisterer.

Anbefaling Avvik


The Texas Cooperative Extension Service anbefaler ammoniumsulfat 21-0-0 med en hastighet på 1 kopp i løpet av første året, spredt ut blant flere tider av året, og to kopper i senere år. Purdue University Hagebruk anbefaler en helt annen blanding og hastighet: en halvkilo balansert 6-6-6 gjødsel ved hver av de tre gjødslings ganger. Forlengelse tjenester fra California, Louisiana og Florida har alle forskjellige priser og timing.

Betraktninger


Gjødsel lagt ved planting er ikke nyttig, og kan også skade sensitive røtter. Den beste søknaden rente råd vil komme fra en kombinasjon av jordtestresultater og anbefalinger fra lokale forlengelse tjenester basert på jordtype. Nøye observasjon av blad gulning, dårlige avlinger og langsom vekst er de beste indikatorene som loquat gjødsel kan være gunstig.