Hovudside

Hvordan å beskjære Concord druer i Missouri

by Walther

Hvordan å beskjære Concord druer i Missouri

Concord druer er en vanlig druesort dyrkes i Missouri. Selv Concord druer er ikke så hardfør som noen varianter, de produserer overlegen juice og gjøre det bra med forsiktig beskjæring og omsorg i kalde Missouri vintre. I Missouri flertallet av vindyrking foregår i sentrale og sørlige deler av staten hvor kalde vintre er litt senere og frukt har mer tid til å modnes. Concord er en blå-svart drue som modnes sent i sesongen. Det er tolerant for en kort periode med kjølige temperaturer og har et høyt utbytte. University of Missouri anbefaler sovende beskjæring for å oppmuntre planteproduksjon.

Bruksanvisning


En sviske Concord druer i sovende sesongen av sen vinter til tidlig vår. Mars er den foretrukne måned å beskjære for profesjonelle dyrkere. Håndbeskjæringssakser bør være tilstrekkelig for de fleste kutt. Spray beskjæringssakser ofte med en full sprayer vann og 1 ts. av blekemiddel for å hindre spredning av muggsporer og sykdom. Frukt vil bære ut av at sesongens vekst, så beskjære ut gamle vekst, ødelagte greiner og gamle frukt. Unge vinranker er ikke beskjæres det første året. Det andre året er det meste beskjæring ut død og ødelagt tre og trening vintreet til et espalier system.

•  Bruk sagen til å kutte ut gamle stokker 5 til 6 inches fra basen. De vil presse ut ny vekst i den neste sesongen og gi fruiting stokker i to år. De resterende slank, blyant-size canes av årets vekst bør beholde ca 40 til 60 frukt bud noder i hele vintre. Finne og telle noder som vil være hevelser eller støt langs stokk lengde.

•  Beskjær tungt i år tre og fire. Det er mye mer gammelt treverk å beskjære ut på denne tiden og forsiktig tynning bør gjøres i de resterende canes å oppmuntre luftpassasjen og plass for frukt klynger. Spurs på de individuelle canes presse ut fra nodene eller støt på rørene. Disse vil være fruktområder og spurs kan beskjæres når de presser ut i våren. De er lettere å se når de har begynt å vokse. Vurdere hver stokk og antall frukt spurs som eksisterer. Beskjære av ekstra, forlater åtte til 16 spurs å vokse.

•  Beskjær ut den gamle vekst årlig og ta ut ekstra canes og suckers som oppstår. Målet er en eller to viktigste badebukser med 02:58 viktigste canes forgrening av. Heavy beskjæring faktisk oppfordrer fruiting året etter, men husk å la frukt spurs på rørene eller blir det ingen frukt. Mulch rundt Concord vinstokker å beskytte dem i vinter. Straw er en perfekt mulch som kan brukes et par inches dyp og deretter trukket bort fra vinrankene når jordtemperaturene nå 60 grader Fahrenheit.