Hovudside

Hva er årsaken til Fukt i Double-Pane Windows?

by Walther

Double-panelet vinduer gjør et hjem mer energieffektive fordi de isolerer inneluften fra uteluften. Men fuktigheten i at luft, både inne og ute, kan skape dugg mellom de to rutene. Dobbel-panelet vinduer er forseglet for å opprettholde isolasjon og for å holde fuktigheten ute, men disse selene noen ganger mislykkes. Når det skjer, kondenserer dobbel-panelet vinduer ikke bare tåke som fuktighet inne, men de også miste energieffektivitet.

Hvordan de fungerer


Dobbel-panelet vinduer, også kalt "isolerte vinduer," arbeid fordi de bruker to glassruter med luft eller en gass som en isolator i mellom. Glass i seg selv er ikke særlig god på isolerende, og til og med to ruter ikke ville være svært effektiv med unntak av tilstedeværelsen av det isolerende gass. De isolerende egenskaper av en dobbeltglassvindu avhengig av pakningene for å holde ute fuktighet. Når fuktighet trenger inn i selene, vinduene dugger og kondens bygger, skaper fuktighet mellom de to rutene.

Sel


Det finnes mange forskjellige typer dobbel-panelet vinduer, og de kan ha enten en eller to seler. Selene hindre at fukt trenger inn i karm og rommet mellom vinduene, så når disse mislykkes - ofte på grunn av alder eller feil montering - problemene begynner. I vinduer med to seler, er en utvendig og den andre interiør. Hvis den ytre tetningen svikter, kan det indre fortsatt holde ut fuktighet, i hvert fall for en tid.

Den Spacer


I tillegg til tetningene, de fleste dobbelt glasset har en annen metode for å holde fuktigheten ute. På bunnen av vinduet, mellom rutene, er en hul, vanligvis aluminium-rør. Dette rør både tjener som et avstandsstykke mellom rutene av glass, og som fuktighetskontroll. Den er fylt med et materiale som feller fuktighet. Men når det blir mettet, kan fuktigheten tåke glasset.

Viktigste årsakene til Seal Failure


Det er fire viktigste årsakene til svikt i sel. Alderdom er en, fordi ingenting varer evig, og til slutt selene blir mindre fleksible og fuktighet trenger inn. Men, kan vannet i seg selv også erodere en sel hvis det er mye av hyppig eksponering. Dette er bare gjort verre av feil installasjon, som er en annen hovedårsak til tetningsfeil. Den fjerde er overflødig varme, noe som fører til utvidelse og sammentrekning av glasset og svekker selene ved å gjøre dem mykere også.