Hovudside

Skulle Yucca Planter Være i sol eller skygge?

by Walther

Skulle Yucca Planter Være i sol eller skygge?

Yucca planter foretrekker varme temperaturer og full sol eksponering, men de hardføre planter tåler nesten alle miljøforhold, inkludert full skygge. Mange varianter av yucca har blitt populært i hjemmet hager takket være deres interessante figurer, allsidighet og hardførhet. Plant disse eviggrønne busker i hagen din til å legge tekstur til alle deler av landskapet.

Kjennetegn


Det finnes dusinvis av yucca arter, som alle er robust og tåler alle typer tøffe forhold. De generelt har tykke, spiny blader som stråler ut fra den sentrale klump. Bladene er stive og sverd-lignende, danner en plante som vanligvis er et par meter bred. Når du er i blomst, den sentrale blomst stilken tårn over anlegget, nå mellom 2 og 40 fot, avhengig av art.

Yucca plantearter er ofte beskrevet som urban-tolerant, fordi de ikke har noe imot varme og tørre forhold, dårlig jord, jordpakking og selv full skygge. Disse busker, som varierer i størrelse og vekst vane, generelt foretrekker full sol i minst 6 timer om dagen, men mange arter vil trives selv når sollyset er for det meste blokkert.

Hardførhet


Mange yucca arter trives under nesten alle forhold, som for eksempel Yucca filamentos, ofte kalt Adams Needle. Dette anlegget er urban-tolerant og sender opp årlige blomstrende stilker som tårnet opp til 8 meter i høyde. Planten trives om det er full sol eller full skygge, men generelt foretrekker en solrik, tørt miljø. Yucca filamentos lider ikke under tøffe forhold. Snarere trives planten selv i ekstrem jord pH, høy forurensning og tørke. Sine dype taproots er nesten umulig å fjerne, og ødelagte røtter blir brukt som base for forplantning for nye planter i følgende månedene.

Skygge-tolerante Yuccas


Et eksempel på en skygge-tolerant yucca er Arkansas yucca. Denne variasjonen kan trives i full skygge forhold, selv om det ikke kan blomstre så vel i dårlig lys. Busken er normalt en eller to meter høy, med en blomstrende stengel når opp til 3 meter. For å sikre en vårlig blomst av grønn-hvite blomster, anlegg Arkansas yucca i fullt solen. Hvis blomstring er ikke en bekymring, introdusere busk i hagen din som en understory plante, og den vil trives like godt. Tørr, grusete jord er alt dette yucca planten trenger for å vokse godt.

Sun-Loving Yuccas


Yucca treet er en rekke yucca som gjør det best under meget solrike forhold. Den blir ofte referert til som en Joshua treet. Yucca treet er mindre tolerant av skygge enn er busk-aktig yucca arter og bør dyrkes i fullt solen. Anlegget kan nå så høyt som 20 meter og vanligvis vokser i ørkenen regioner hvor det er lite solbeskyttelse. Faktisk gir treet skyggen til små skapninger som er avhengige av det for å overleve.