Hovudside

Hva Planter Naturligvis frastøte insekter?

by Walther

Hva Planter Naturligvis frastøte insekter?

Mygg, flått, fluer og andre insekter utgjør en trussel for helsen, fordi de forårsaker sykdommer som malaria, West Nile-viruset, tyfoidfeber og Lyme sykdom. Men mange mennesker dona € ™ t som å bruke kjemiske plantevernmidler på huden deres. Plantebaserte repellents gi et tryggere alternativ. Plante duft spesialist Dr. Arthur Tucker, Delaware State College, sier ita € ™ s viktig å huske at ingen anlegget vil frastøte bugs når ita € ™ s bare sitte i en pott. Du må knuse bladene av planten, for å frigjøre avvisende oljer, og gni dem på huden din.

Beautyberry


Den beautyberry plante avviser bitende insekter som flått, maur og mygg, ifølge forskere ved University of Mississippi. Tre naturlig forekommende kjemikalier i anlegget frastøte mygg kjente bærere gulfeber og malaria. De er callicarpenal, intermedeol og spathulenol. De knuste blader har blitt brukt som et insektmiddel i over 100 år av folket i Mississippis hill country. Forskere er fortsatt undersøker dette frastøtende, og en kommersiell versjon ISNA € ™ t ennå tilgjengelig.

Kattemynte


Den essensielle oljen i kattemynte, nepetalactone, er omtrent 10 ganger mer effektiv enn DEET, når det kommer til repelling mygg, ifølge Dr. Chris Peterson, en entomolog med US Department of Agriculture Forest Service, Wood Products Insekter Research Unit. Catnip fungerer også å frastøte kakerlakker. Dr. Peterson sier forskerne dona € ™ t vite hvorfor kattemynte verk; det bare gjør. Kattemynte er en flerårig urt thatâ € ™ s del av mynte familien.

Citronella


Sitron-duftende olje av citronella er hentet fra en av to gressplanter, Cymbopogon Nardus og Cymbopogon winterianus. Det er motstridende data om effektiviteten av midler fremstilt fra disse plantene, men konflikten kan være på grunn av forskjeller i de bitende insekter som ble testet, så vel som forskjeller i studien metodikk. I 1997 beordret The Environmental Protection Agency at produkter basert på citronella må oppgi at produktet må gjøres på nytt hver time for maksimal effektivitet.

Eucalyptus


Ifølge en studie utført av forskere ved London School of Hygiene & Tropical Medicine og Mahidol University i Bangkok, er olje av sitron eukalyptus like effektivt som 30 prosent DEET, men fungerer for en kortere periode. Centers for Disease Control lagt den til sin liste over godkjente midler i 2005. Eucalyptus olje repellents har et lavt nivå av toksisitet, men de kan irritere øynene.

Geranier


Citrosa er et genmanipulert geranium hybrid thatâ € ™ s markedsført som en mygg-repelling plante. De knuste bladene er 30 prosent til 40 prosent så effektiv som DEET, ifølge Donald Lewis, Institutt for entomologi ved Iowa State University. Rose-duftende geranier (Pelargonium x asperum), som inneholder citronellal og geraniol, brukes også til å frastøte mygg.

Andre


Rosemary er en eviggrønn busk med en høyere evne til å frastøte insekter enn både sitrongress eller citrosa. Forbindelsene i rosmarin som fungerer som repellents er borneol og kamfer. Knust sitron timian har 62 prosent av repellency av DEET, ifølge Dr. Arthur Tucker, anlegg duft spesialist ved Delaware State College i Dover. Sitronmelisse, som inneholder citronellal, geraniol og geranial, vil også frastøte mygg. Ifølge Dr. Mark S. Fradin, andre planter som er ment å frastøte insekter inkluderer neem, sedertre, verbena, Pennyroyal, lavendel, furu, basilikum og hvitløk. Imidlertid, når de ble testet, de fleste av de eteriske oljer bare tilbudt korttidsbeskyttelse som varer fra noen få minutter til to timer.