Hovudside

Hvordan fikk maurerne Lag Water Gardens?

by Walther

Hvordan fikk maurerne Lag Water Gardens?

Fra 8. til det 15. århundre, da maurerne styrte Spania, mauriske vann hager spilt en sentral rolle i palasset design og i hjemmene til vanlige folk. Maurerne brukte vann i symbolske og poetiske måter å reflektere miljøhensyn. Noen moderne vann gartnere lage design ved hjelp av disse gamle mauriske prinsipper.

Private Garden Space


Heier forvandlet sine visjoner om jordisk paradis i en inngjerdet og privat hage plass som beskyttet dem fra varmen, støv og distraksjon av livet utenfor. De fylte sine hager med lydene, severdigheter og lukter av vann, skygge, farge, frodige planter og duftende blomster.

Fire-Part Hage


Maurerne fashioned sine vann hager i fire separate deler og skapte sine hager rundt et indre gårdsrom som fungerte som en sømløs overgang mellom huset og garden.They bygget en omsluttende vegg eller plantet en hekk med en åpning, avslører en lund av oliventrær eller frukthage utenfor hagen.

Vann er et verktøy


Som et fokus for sine hager, maurerne bygget fire vannkanaler for vanning. De skapte fortsatt dammer for å gi en beroligende kontrast med forsiktig boblende sentrale fontener og størrelse fontenene slik at nesten hver dråpe vann falt i spesielle grunne bassenger.

Fliser og Stones


Mauriske gartnere brukt keramiske fliser og utskårne steiner for å gi farge og mønstre i hagen, spesielt når plantene ikke var blomstrende. De flislagte bunnen og felger over bassengene og kanalene med farget keramiske fliser at vannet forstørret. De brukte vann og frodig vegetasjon til å regulere temperaturen i hagen og i hjemmene sine.

Beholdere


Mauriske gartnere valgte tradisjonelle planter som inkluderte sypress, platanlønn, mandel, granateple, fiken og sitrustrær. Jasmine, syriner og roser følger duften mens iris, tulipaner og liljer lagt sterke farger. Mauriske gartnere også arrangert en rekke containere rundt bassenger og nær bygninger som holdt små planter og trær.

En Famous Moorish Hage


El Genera i Grenada, Spania, er en av de mest kjente eksemplene på mauriske hager og en del av Alhambra, et palass og festning kompleks som maurerne bygget under midten av 14-tallet. El Genera sitter på dalen veggen over byen.