Hovudside

Feltet Stone skjæreverktøy

by Walther

Feltet Stone skjæreverktøy

Stein strukturer som ble bygget hundrevis, kanskje tusenvis, av år siden er fortsatt med oss. Det er en fordel for å bygge med stein. Den andre fordelen er at det kan være ganske vakkert. Felt stein blir oppsamlet stein som er fra bakken, i stedet for huggen. Noen steinarbeidere liker å bruke det uten å kutte, men for enkelte prosjekter, må feltet stein for å bli formet. For å forme feltet stein, noen standard steinhugger verktøy er ideelt.

Brutto Cuts


Store felt steiner kan være for mye å flytte eller for stor til å bruke. I begge tilfeller vil du ønsker å skjære opp de store steinene i håndterbare biter. Flere verktøy kan brukes for brutto kutt, som begynner med en 8-kilos slegge. Skjæring av stein krever en metall linjal. Bruk linjal å klø brutto skjærer inn i stein med en blyant, kritt eller en spiker. Slående med kanten av slegge ansiktet i stedet for flatt underlag slår slegge inn i en mer presisjonsinstrument. Slående med kanten langs linjene du har gjort begynner å gjøre mikro-brudd. Etter ti eller så passerer med slegge, kan du bytte til en 16-tommers Mason pein hammer. Bruke skrå kant, levere fast streiker til linjen du slått med slegge. Steinen vil vanligvis falle fra hverandre langs linjen.

Pitching


Rough forming - eller pitching - av de enkelte delene innebærer å ta ut store fremspring og etablere en grov skisse for den endelige formen på feltet stein. For dette trenger du en 3-kilos eller 4-kilos drill hammer, også kalt en streik hammer. Streiken hammer er i utgangspunktet en enhånds slede for slående meisler. De meisler du trenger for pitching er solide metall meisler fra en til fire inches lang. Pitching meisler har relativt sløve kanter uten karbid tips. Vær forsiktig med pitching meisler, fordi de bryter stein med noen myndighet; du ikke ønsker å knuse eller dele hoveddelen av feltet stein.

Sporing og Shaping


Sporingen er å kutte omrisset av feltet stein med mer presisjon for å passe steinen. For sporing og forming, vil du trenge din streik hammer og sporing meisler - fra ½ cm til 2 inches. Tracing meisler noen ganger bruker en karbid tips for å opprettholde den kanten; tracing meisel kanten er skarpere enn pitching meisel kanten. Tracing meisler brukes til å "bite" steinen bort sammen din foretrukne linjer. Sammen med sporing meisel, er en murstein hammer nyttig. Trace meisling vil forlate ujevnheter langs kantene av steinen, og en murstein hammer er nyttig å tappe bort de ujevnheter uten å splitte steinen.

Peke og Avskallinger


Noen ganger, vil feltet stein har et brak langs en flat overflate som ikke er tilgjengelig for den flat meisel. Dette er når du trenger et punkt meisel, som kalles en hånd-punkt. Den hånd-punktet har en konisk spiss i stedet for en bladkanten, og det er brukt lett med strike hammer for å ta ut hevede områder et flak av gangen, for å hindre knusing eller oppdeling av sten. Noen murere liker å flasse kantene eller overflaten av steinen for en dekorativ effekt. For dette, kan du bruke ½-tommers tracing meisel med lette slag av streiken hammer.