Hovudside

Hvordan bygge en låve

by Walther

Enten du trenger et hjem for dine hester, et sted å lagre høyet eller et sted for andre husdyr, kan du bygge en låve for å få plass til dem alle. En låve kan virke som et stort prosjekt for å ta på seg selv, men med en godt gjennomtenkt plan kan du bygge en låve på kort tid. Lær hvordan du bygger en låve ved å følge disse trinnene.

Bruksanvisning


•  Bestem de behov du har for en låve og legge planer deretter. Låven skal være stor nok for dyrene dine, sikker, effektiv, ha tilstrekkelig ventilasjon og drenering, komfortabel og trygg mot elementene. Tegn et sett med grunnleggende planer for fjøset for å få en idé om hva du vil den skal se ut og hva målingene er.

•  Samle materialer som trengs for å fullføre din låve. Velg et sted å bygge din låve og helle betong, hvis det er nødvendig. Låver kan gjøres på skitt uten konkret å spare penger, men sørg for at området ikke er utsatt for flom.

•  Start bygge ved å sette hjørnestolpene og viktigste støtte innlegg. Disse kan stilles inn i betongen for å gjøre dem sterkere. Legg en skrens bord nederst for å koble de vertikale innlegg. Legg til flere horisontale boards, som starter på bunnen og beveger seg opp. Det bør være ca 2 til 3 meter mellom bordene. Du vil feste utenfor materialet til disse styrene.

•  Bygg taket før du påfører ytterkledning. En mindre barn kan ha en enkel tak som starter høy ved den ene ende og skråner forsiktig til den andre siden for drenering. En større barn trenger et tak med en topp i midten. Etter å ha bygget rammen for taket, kan tinn tilsettes til toppen.

•  Fest ytterkledning til låven starter i den ene enden og jobbe langs sidene. Tinn er den enkleste og billigste materiale til bruk og kan vare i lang tid. Tre ytterkledning er også populært, selv om dyrere.

•  Legg i vegger og dører, hvis det er nødvendig, ved å bygge rammen og deretter feste solid veggmateriale. For hest boder vegger bare trenger å være ca 4 1/2 meter høy.