Hovudside

Hvordan du rengjør malt tre Møbler

by Walther

Rengjøring malte tremøbler er ikke mye forskjellig fra å male uferdige tre møbler. I begge tilfeller er det mindre vann man bruker, jo bedre. Dette er ikke å si, men at du ikke kan bruke vann i det hele tatt. Mens hyppige dusting kan hindre møbler fra å bli skitten, det er tider når en mer grundig rengjøring, med vann som en ingrediens, kan være nødvendig. I dette tilfellet, så lenge du husker å tørke stykket godt etter rengjøring, ingen skade bør gjøres.

Bruksanvisning


•  Bland 1 ss. flytende oppvaskmiddel med varmt vann i en ren bøtte. Omtrent 1 liter vann er tilstrekkelig til å fortynne vaskemiddel tilstrekkelig.

•  Fukt en svamp i såpeblandingen. Deretter skrubbe de skitneste områdene av malte møbler. Skyll svampen i såpevann og tørk ned resten av møblene.

•  Dump ut såpevann og fylle bøtte med rent vann. Skyll svampen i dette vannet og tørk ned møbler igjen, denne gangen for å fjerne såpe eller vaskemiddel rester. Gni møbler med et håndkle. Sørg for at du tørke av hele stykket, inkludert alle sprekker.

Tips og advarsler


  • Å rengjøre harde å nå sprekker, prøver taping et lite stykke svamp til slutten av en blyant. Fukt dette i litt såpevann og skyv den inn i sprekken. Sørg for å skylle og tørke den. Du kan tørke dette området ved å feste en bomullsdott eller klut til pencil.For skitne områder, prøve å sette en liten mengde (krone størrelse) av flytende vaskemiddel direkte på området før skrubbing med en svamp.
  • Bruk kun milde rengjøringsmidler og aldri bruk slipemidler på malte møbler. I tillegg bruker kun vaskemidler, snarere enn såpe, på blank maling. Såpe kan kjedelig en glanset finish.Do ikke gni for hardt. Hvis du er usikker på om malingen vil bli skadet under rengjøring, teste en liten, skjult område første, for eksempel bunnen av en stol leg.Don't la stykke malte møbler lufttørke. Alltid tørke den med et håndkle, eller det kan utvikle vann flekker.