Sammenligning av kompostering toaletter


Sammenligning av kompostering toaletter

Flere ganger per dag vi ødelegger vår vannforsyning ved å bruke våre toaletter. Avfall skylles bort, men det har å reise et sted før det slutt bryter ned. Begrepet miljøvennlige, eller kompostering, toaletter har eksistert i århundrer, og blir gradvis mer populært. De to hovedtyper av kompostering toaletter er splitt og selvstendige modeller, og hver har sine egne fordeler.

Historie


Mens ideen om kompostering toaletter og etableringen av "humanure" har eksistert i lang tid, i 1960 skandinaviske landene var de første til å ta ideen og bruke den til kommersielle formål. Ideen til slutt flyttet til Nord-Amerika, med Canada snart bli verdens ledende produsent av kompostering toaletter. I 1970, konseptet sprer seg til Australia, der det har blitt stadig mer populært.

Funksjon


Både splitt og selvstendige kompostering toaletter produsere ingen avfall. De bare ta sluttproduktet for gjenbruk. Menneskenes flytende avfall, urin, enten fordamper eller kan bli omgjort til flytende gjødsel. Solid menneskelig avfall, gjødsel eller humanure, er faktisk en utmerket kilde til anlegget mat med høyt næringsinnhold og evne til å bli absorbert inn i planter på etterspørsel.

Misforståelse


En av de store bekymringene og misoppfatninger om kompostering toaletter er lukt. Verken splitt eller selvforsynt kompostering toalett produserer lukt. Begge typer har en konstant strøm av luft som sirkulerer gjennom dem. Dette hjelper avfallet brytes ned og holder aromaer til et minimum. Stygg lukt som kommer fra en kommersiell kompostering toalett er et tegn på at det ikke er riktig installert. Selvstendige kompostering toalett krever hyppigere kontroller enn delingsmodellen. Dette er fordi den mindre størrelsen på de selvstendige versjon krav sjekke for å sikre at kompost er i balanse. En god balanse holder unna lukt.

Fordeler


Både splitt og selvstendige kompostering toaletter tilbyr mange fordeler til miljøet. De tilveiebringe en fremgangsmåte for deponering av menneskelig avfall som faktisk er fordelaktig. Menneskelig avfall heller ikke forurense vannforsyningen når enten type kompostering toalett er brukt. Kompostering toaletter kan håndtere alt organisk, også. I tillegg til menneskelig avfall, kjøkken avfall, verksted avfall og matrester kan plasseres i kompostering toaletter og omgjort til gjødsel.

For små boliger av en eller to personer, er selvforsynt toalett ideelt. Det er små, rimeligere og enkel å installere. For boliger med mer enn to personer ved hjelp av et toalett på en jevnlig basis, er den delingsmodellen beste. Delingsmodellen er kompost kammeret er i en del av huset forskjellig fra toalettet, men likevel i nærheten av toalettet. Delt kompostering toaletter likne vanlige toaletter.

Ulemper


Ulempene med selvforsynt kompostering toalett er dens begrensninger. På grunn av sin lille størrelse, kan det ikke tilstrekkelig ta avfall fra mer enn to personer, med noen modeller designet for bare én person til å bruke på en jevnlig basis. Selvstendige toalett krever også hyppigere overvåking og rengjøring enn delingsmodellen.

Ulempene ved den splittede modellen er størrelse, kostnader og installasjon. Delingsmodellen kompostering toaletter krever ekstra VVS og kanskje må installeres av en profesjonell. Delingsmodellen kompostering toaletter er også dyrere og krever langt mer plass enn de selvstendige modeller.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler