Hovudside

Slik unngår du at hvitløk Fra sprouting

by Walther

Slik unngår du at hvitløk Fra sprouting

Hvitløk (Allium sativum), hardfør i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 8, er et fast innslag i mange hjem, smakstilsetning retter med sin karakteristiske smak. Hvis du dyrke din egen hvitløk eller kjøpe det, vil du pærene å bli frisk så lenge som mulig. Når pærene bryte dvalen, kan de begynne å spire. I motsetning til fersk hvitløk, er myk, spirende hvitløk bitter og ikke søt. For å hindre at dette skjer for fort, lagre hvitløk pærer under forhold som legger måneder til holdbarheten.

Bruksanvisning


•  Ordne hage høstet hvitløk pærer på en forhøyet mesh skjermen slik at de ikke rørende. Plukk et tørt, varmt sted som er godt ventilert, for eksempel en garasje, loft eller uthus. La pærene der i to til fire uker før løvverk og utsiden av pærene er tørre.

•  Skjær tørr løvverk av med en saks eller håndsaks som har blitt sterilisert med en desinfiserende spray. La 1/2 til 1 cm av bladverket på pærene for å hindre råte. Skjær av røttene og bruke hendene til å børste av noen jord. Hvis du kjøpte hvitløk pærer, trenger du ikke å tørke eller utføre dette trinnet, fordi de allerede er kurert.

•  Legg hvitløk pærer i en mesh bag og henge den i et mørkt, godt ventilert, kjølig sted. Ideelt sett bør dette området være konsekvent mellom 32 og 40 grader Fahrenheit med en relativ luftfuktighet på 60 prosent til 70 prosent. Hvis hvitløk er frisk fra hagen, kan du også flette den tørre blader i stedet for å kutte den. Deretter henge dem i samme, ideell beliggenhet. Under disse forholdene, kan hvitløk pærer bli friske i opptil sju måneder.

•  Oppbevar bagged pærer i kjøleskapet, helst i en skuff med fuktigheten satt til lav. Gjør dette når du ikke har et annet område å lagre pærer. På grunn av regelmessige utbrudd av lys eksponering, kan pærer bryte dvalen tidligere i kjøleskapet enn de ville gjort i stummende mørke. Hvitløk pærer vil noen ganger bli friske i opptil seks måneder i kjøleskapet.

Tips og advarsler


  • Du kan også lagre pærer i varmere temperaturer - opp til 86 grader - men de vil spire raskere. Under disse forholdene, kan pærer bli frisk i to måneder.
  • Høy luftfuktighet kan føre til mugg og trigger rotutvikling.