Hovudside

Impatiens Plant Problemer

by Walther

Impatiens Plant Problemer

Når forholdene ligger til rette for Impatiens, heier de øyet med tett løvverk og rikelig blomstrer. Men problemer som kan skade disse pålitelige skygge planter inkluderer over-vanning, får for mye sol eller gjødsel, insektangrep og en rekke sykdommer.

Vanning Problemer


For mye vann kan føre til en sopp tilstand som kalles "krone rot." Gulning og visner av hele anlegget er symptomer, ifølge Connecticut Agricultural Experiment Station, som sier å unngå over-vanning og vanning i kronen området. Motsatt vil impatiens wilt og stoppe blomstringen skyldes overdreven tørrhet.

Overflødig Sun og gjødsel


Wilting kan også være et tegn på at Impatiens planter får for mye sol. Å gjenopplive dem, vann godt og transplantasjon til et mørkere område. Derimot, hvis plantene ser frodig, men blomstre litt, kan problemet være overfôring. Impatiens trenger lite gjødsel.

Insekter og nematoder


Hjemmelaget og kommersielle insekt såper kan brukes til å styre infestations av bladlus og trips. Sistnevnte kan overføre tomat flekket wilt virus. Et verre problem kommer fra nematoder, som angriper planter røtter og forårsake Impatiens å fremstå som svak og visnet med gulning løvverk.

Virussykdommer


Når infisert med virus som forårsaker tomat flekket wilt og nekrotisk spot, kan Impatiens planter ikke bli reddet. Symptomer inkluderer svart ring flekker, rynket blader og dødpunkter som har tan sentre og brune marginer. For å hindre spredning av disse sykdommene, kvitte seg med usunn planter og behandle raskt for thrips angrep.

Soppsykdommer


En rekke andre enn krone råte kan streiken Impatiens soppskader. Disse problemene kan unngås eller minimeres gjennom ulike enkle handlinger: Rotasjons planting hindrer vaskulær wilt, som er identifisert av svart misfarging inne stengler. Vanning i løpet av dagen i stedet for i kveld reduserer blad spotting. Pulveraktig mugg trives når plantene er overbefolket, så plass nøye. Vanning på jorda linje i stedet for på blomstene reduserer grå mugg (Botrytis sykdom på planter).