Hovudside

Enviro pelletskaminen Rens forslag

by Walther

Enviro pelletskaminen Rens forslag

Pelletsovner brenne pellets av komprimert biomasse til varme opp en plass. De gir en relativt rimelig måte å varme boliger som avgir svært lite aske og røyk mens effektivt å varme opp et rom. Enviro, en ledende produsent av pelletsovner, gir forslag til rutinemessig rengjøring og vedlikehold for å holde opp sikkerheten og effektiviteten av sine pelletsovner.

To ganger ukentlig


Enviro anbefaler at innsiden av kaminen skal tømmes, dusted og rengjøres hver dagene eller to ganger i uken. Vent til ovnen er kald før du utfører vedlikehold. Dette inkluderer å fjerne asken fra brennkammeret, askeskuffen, brennkoppen og brennkoppen liner. Fjern brennkoppen der pellets brenne og liner for å skrape av aske med en metallskrape i en søppelbøtta. Vakuum bak stålplatene i brennkammeret for å fjerne aske og forhindre brennende problemer. Tømme askeskuffen inn i en metallavfallscontainer og støvsuge pan ren før du bytter.

Hvert halvår


Enviro anbefaler også en dypere rengjøring av pelletskaminen hver sjette måned eller så. Inspiser og rengjør friskluftinntak, eksos passasjer i brennkammeret backing, eksosventil og blåser mekanismer. Fjern brennkammer backing å støvsuge innsiden av brennkammeret og alle exit passasjer godt. Inspisere eksosventilen å avgjøre om din pelletskaminen forhandler må bli kontaktet for en profesjonell rengjøring. Støvsuge de to vifte mekanismer og smøre konveksjon blåser motor med to dråper olje i hvert smørehullet.

Etter den kalde årstiden


Når den varme årstid kommer, og det er på tide å pensjonere pelletskaminen for et par måneder, Enviro anbefaler går gjennom alle de vanlige og sesongrenseprosesser. De anbefaler også å koble fra pelletskaminen, som hindrer potensielle elektriske problemer og utilsiktet bruk av elektrisitet til tross apparatet blir slått av. Med en myk klut fuktet med rødsprit, tørke ned alle belagt områder av ovnen, som fingeravtrykk vil bli permanent dersom ikke rengjort før oppvarming av ovnen.