Hovudside

Hvordan å lese en Imperial mikrometer

by Walther

Hvordan å lese en Imperial mikrometer

En mikrometer er en elegant enhet for å gjere små målinger, nøyaktig til innenfor en tusendel av en tomme. Med en mikrometer, kan du ta målinger i både standard (metriske) og keiserlige systemer, men du må vite hvordan du skal lese merkingen på enheten. En måling linje, sånn på en linjal, vises på "sleeve" av mikrometer, og på linje med en markering på sylindriske "fingerbøl". Tar keiserlige målinger med et mikrometer krever forståelse for hva brøkdeler av en tomme linjene på hver annen del av mikrometer representerer.

Bruksanvisning


•  Legg det elementet du ønsker å måle mellom ambolten - den stasjonære måle ansikt festet til mikrometer ramme - og spindelen - den

•  Drei fingerbøll - håndtaket på mikrometer - inntil gjenstanden er tett mellom ambolten og spindelen.

•  Tell antall store nummererte divisjoner avslørt på ermet. Hver av disse representerer en tidel av en tomme (0,1 ").

•  Tell antall mindre unummererte divisjoner avslørt etter nærmeste hele tall. Hver av dem er 25/1000 av en tomme (0,025 ").

•  Les linjen på fingerbøl som kommer på linje med datalinjen på ermet. Dette gir tusendeler av en tomme (0,001 ").

•  Legg alt sammen. For eksempel, hvis ermet avslører datalinjen opp til tre mindre divisjoner forbi "2" mark, og på linje med "13" -merket på fingerbøl, har du to tideler (0,2 ") pluss 75/1000 ( 0,075 ") pluss 11/1000 (0,011"), for måling av 0,286 inches.