Hovudside

EZ Trinn for Inground Pools

by Walther

Det finnes flere forskjellige typer i bakken bassenger, fra betong og flislagt til vinyl-lined. Prosessen for å installere en i bakken basseng vil avhenge av utseende og form du velger. Imidlertid vil utgraving og grunnarbeid forbli den samme. Hvis du forstår disse begrepene, vil det gi en enklere i bakken pool installasjon.

Graving


I bakken basseng installasjonen starter med et grunnarbeid og utgraving. Området må tømmes for tunge maskiner til å komme inn, for eksempel en traktorgraver eller en grus dumperen. Dette kan bety å ta ut trær eller flytte gjerder. Det neste trinnet er å legge ut omkretsen av bassenget, noe som kan gjøres ved pounding tre påler i bakken eller ved å skissere kantene av bassenget med kalk.

For bassenger som er delvis over bakken, er kryssfiner bygget opp der bassenget vil være over bakken. Dette er vanligvis bare gjort for bassenger som er i en skråning. Det neste trinnet er å grave hullet, som vil bli berørt av materialene som brukes for bassenget.

Vinyl-lined og Glassfiber


Hullet som er gravd for vinyl-lined og glassfiber bassenger vil ha en rampe. Rampen vil være den grunne enden av bassenget, og vil tillate bassenget å stadig komme dypere. Anleggsmaskiner kan også være lett flyttet inn og ut av hullet med denne rampen. Hullet for bassenget vil være en fot til en halv meter bredere enn selve bassenget for å tillate for støttevegger eller et skall for en glassfiber basseng.

For en vinyl-foret bassenget, vil denne ekstra bredde benyttes for å helle betongen i veggene. Når betong tørker, blir sideveggene boltet til betongen. Disse sideveggene er laget av ulike materialer laget av glassfiber til plast. Når duken er installert, er en stor vinyl stykke strukket over hele bassenget for å lage en vanntett forsegling. Vinyl må strekkes og glattet slik at det ikke er luftbobler. Det er sikret og festet med kapper langs kanten av bassenget. Eventuelle overskytende liner vil bli avskåret senere.

Betong


For betong i bakken bassenger, er utgraving annerledes. Graving i hullet er en mye mer presis prosess. Dette skyldes at sidene av strukturen må være den eksakte formen av bassenget. Faktisk, i stedet for å lage bassenget 6 til 12 inches større for en vinyl bassenget, må betongen bassenget å være 6 til 12 inches mindre. Når hullet er gjort, arbeidstakere trenger å bruke håndverktøy for å skjære ut den eksakte formen og bli kvitt eventuelle løse steiner eller annet rusk.

Betongbassenger vil ha mer styrke enn en glassfiber eller vinyl-lined basseng, men de kan sprekke over tid. For å avhjelpe dette problemet, er armeringsjern noen ganger bygget langs kantene av bassenget. Mekaniske og VVS-systemer blir deretter satt på plass og betong er plassert over stengene. Dette gjøres vanligvis med en konkret kalt sprøytebetong. Sprøytebetong er sprayet gjennom slanger over stenger og deretter hånd troweled å gi veggene form.

En annen fordel med betong er at det tillater hus for å legge til interessante og unike fliser design på siden eller bunnen av bassenget. Det koster mer, men kan være en avkastning på investeringen. Når betong tørker, kan hus begynne å tenke på flisarbeid.