Hovudside

Når skal lade brannslukkere

by Walther

Når skal lade brannslukkere

Brannslukkere er et verdifullt hjem sikkerhet verktøy; de gir deg muligheten til å sette ut små branner før de sprer seg eller kontrollere en brann mens du og andre familiemedlemmer rømme. Apparater vil ikke fungere effektivt hvis de ikke er skikkelig ladet, så du må sjekke dem jevnlig for å sikre at de er fulle, og med riktig trykk. Apparater må lades eller erstatning etter hver bruk.

Definisjon


Brannslukkere for hjemmebruk er vurdert for bruk på visse branntyper og kommer i lett-til-håndtak størrelser. A-ratede apparater er laget for vanlige brennbare materialer, mens B-karakter modeller er passende for brannfarlige væsker; C-karakter modeller arbeide på elektriske branner. Mange hjem apparater er multipurpose og arbeid på alle tre branntyper. Noen er disponibel og ment å kastes etter bruk, mens andre er oppladbare. Gjenbrukapparater er gjenkjennelig med sine metallventiler, mens forbruks har plast ventiler. Større enheter er ofte oppladbart, mens mindre apparater er vanligvis disponibel.

Lading etter bruk


Alltid lade opp gjenbrukbrannslukningsapparat når du bruker den, selv om du ikke tømme den helt. En delvis utladet apparat kanskje ikke virke skikkelig hvis du prøver å bruke det igjen, eller det kan ikke inneholde nok kjemisk eller flytende ild suppressant å være effektive. Få enheten lades umiddelbart så ditt hjem ikke går ubeskyttet i tilfelle av en annen flamme.

Tidsramme


Ubrukte brannslukningsapparater med jevne mellomrom trenger å lades opp selv om du ikke bruker dem. Aggregatene har en rød og grønn press hjulet for å varsle deg om sin status på et øyeblikk. Din apparat er skikkelig trykk hvis skiven er nålen er i det grønne området, men det må lades eller erstatning hvis nålen glir inn det røde området. Apparater vare mellom tre og 12 år, og informasjonen erstatning er vanligvis merket på enheten eller etiketten. Få en ny apparat når den gamle utløper, selv om det fortsatt ser ut til å være i god form.

Prosess


Noen butikker som selger brannslukkere gir også lade tjenester. Ring din samfunnets brannvesenet på sitt ikke-akutt telefonnummer hvis du ikke kan finne en lokal opplading anlegget. En refill vanligvis koster ca $ 15, John Kelsey av This Old House råder. Kjøpe engangsapparater hvis du har problemer med å finne en pålitelig påfylling beliggenhet i nærheten av hjemmet ditt.

Betraktninger


Selv om du ikke har hatt å bruke brannslukningsapparater, sørg for å inspisere dem regelmessig for smuss og bulker og sørge for at deres sikkerhetsnåler er i riktig posisjon. Hold området rundt dem fri for hindringer, slik at du kan hente dem lett i en nødsituasjon.