Hovudside

Zucchini Care & Vedlikehold

by Walther

Zucchini Care & Vedlikehold

En italiensk Gul squash, er zucchini best kjent for sin sylindrisk form, mens nyere sortar inkluderer runde og mellom forme. Sylindriske varianter gjennomsnitt 6 til 8 inches i lengde, og opp til 4 inches i diameter. Flesh Fargen varierer fra gul til grønn til nesten svart, med noen varianter flekkete eller stripete. Også kjent som sommer squash, har zucchini blitt en av de mest allsidige og allment plantet sommer grønnsaker.

Planting


Plante frø direkte i hagen etter all risiko for frost er over og hagen sengen har nådd en temperatur på 60 grader F. Zucchini er et varmt vær grønnsak, og eksponering for frost vil skade anlegget. Plassere to eller tre frø sammen, 24 inches hverandre, 1 cm ned i jorda. Når plantene nå 3 inches, tynn til en mest mulig kraftig anlegg. Vann jevnlig, holde jorda fuktig, men ikke våt; tørre betingelser vil redusere plantevekst. Vann i hagen, i stedet for ovenfra for å unngå mulig sykdom som kan sprute fra jord til bladene. Mulch og kompost godt for å holde fuktigheten i jordsmonnet på et konstant nivå. De fleste zucchini er klar i sju uker eller mindre, og en annen plante midtsommer ville gi et fall høst før frosten treffer.

Skadedyr


Edderkopp midd, bladlus, whiteflies og squash vintreet boremaskiner er vanlige zucchini skadedyr. Plant nasturtium med zucchini å redusere bladlusangrep. Bruk insekt såpe for å kontrollere skadedyr, men spray i tidlig morgen eller senere i kveld, som midt på dagen varmen kan gjøre at fuktige zucchini forlater å brenne. Spray noen blader å observere effekten før sprøyting hele anlegget, og husk å spray undersiden av zucchini later også, der whiteflies og edderkopp midd tendens til å leve.

Høsting


Feie squash når den når 6-8 inches i lengde og mindre enn 4 inches i diameter. Leaving zucchini å vokse seg større før plukking kan føre bark til å bli tøft og smaken å avta. Fjerne når litt umoden åpner for den beste kvalitet og smak. Slakte zucchini regelmessig for å fremme pågående grønnsaksproduksjon; ny vekst vil avta hvis modne squash er igjen på vintreet. Best spises fersk, kan zucchini lagres i opp til to uker eller kan makuleres og fryses for senere bruk.

Ernæring


Fullpakket med vitamin C og E, betakaroten og folsyre, er zucchini et sunt valg. Mineral innhold omfatter kalsium, jern, kalium og magnesium. En 1-kopp servering av skiver squash inneholder 16 kalorier, 1,31 g protein og 1,36 g kostfiber. Det er ikke nødvendig å skrelle zucchini, eller noen sommer squash, som flertallet av ernæring er inneholdt i den myke huden.