Hovudside

Alternativer til steinull

by Walther

Alternativer til steinull

Steinull, laget av vulkansk bergart, basalt og kalksten, er en type av mineralull og en av de isolerende materialer på markedet i dag. Det gir ikke bare overlegen isolasjon, men har også akustiske egenskaper og er miljøvennlig. Det finnes imidlertid en rekke andre isolasjons alternativer å velge mellom. Du kan velge et alternativt materiale basert på dine egne isolasjonsbehov.

Mineralull


Mens steinull er en type av mineralull, er det to andre typer isolasjon som også passer denne kategori: Glassfiber (laget av smeltet glass) og slaggull (avledet fra masovnslagg). Begge brukes til å isolere rør samt apparatet, industri og transport applikasjoner. I styret eller batt form, slagg ull brukt i næringsbygg for sine branntekniske egenskaper og akustisk absorpsjon. Slaggull og glassfiber tilbys i en rekke tykkelser (R-verdier), og isolasjon bredder, med eller uten et foranliggende. Begge Fiberglas og slagg ull er også tilgjengelig for løs-fill isolasjon.

Bomull og saueull


Bomull batts og saueull er to typer stein ull alternativer. Bomull batt isolasjon er laget av post-industrielle bomullsfibre og denim og er tilgjengelig i en unfaced batt skjema. Saueull blir brukt til å isolere leddene av tømmerhus. Saueull er også tilgjengelig i batt skjema. Begge materialene er behandlet med borat for brann og pest motstand.

Stivt skum


De fire hovedtyper av stivt isolasjonsskum er laget av polyuretan, ekstrudert polystyren, ekspandert polystyren og polyisocyanurat. Det syntetiske plastskumisolasjon kommer i panelet form og alle har høy R-verdi. Stive skumpanelene er brukt i en rekke forskjellige typer isolasjon. Dette omfatter ulike typer tak og tak, tregulv, plater, dekkekanter, og murstein og murvegger.

Cellulose


Cellulose er laget av resirkulert papir som inkluderer papp, avispapir og andre typer avfall-papirprodukter. Kjemiske behandlinger brukes til å lage cellulose både insekt og brannsikre. Cellulose er produsert enten som en våt-spray eller løs-fill materiale. På grunn av sin høye resirkulert innhold, er cellulose betraktet som en grønn isolasjonsmateriale og er mer energieffektiv enn Fiberglas. Cellulose er oftest brukt som isolasjon på loft og vegger.

Miljøfaktorer


Når du shopper for isolasjon, ikke alle er miljøvennlige. Mens noen kan inkludere resirkulert innhold, noen - som skum isolasjon - fremdeles kan bruke klorfluorkarboner (KFK), som bryter ned ozonlaget og forårsake forurensning. Mange av dagens skum, derimot, er produsert med pentan gass og andre kjemikalier som ikke har KFK, i henhold til House-Energy nettside.