Hovudside

Hvordan å dele en fred Lily

by Walther

Ikke bare er en fred lilje en attraktiv plante med uvanlige hvite blomster som sitter på toppen av en enkelt stilk, renser den luften, også. Denne fantastiske lille planten fikk æren av Desk Plant of the Year i 2007 for sin fantastiske evne til å rense luften og dens evne til å vokse i dårlige lysforhold som vanligvis finnes i kontorer. Du vil finne fred liljer lykkelig samboende med beta fisk som de vokser på toppen av en vase med beta contently svømming blant røttene. Da fredslilje outgrows vase, er delingen av anlegget raskt og enkelt.

Bruksanvisning


•  Del rotsystemet i to eller flere seksjoner, og skjære gjennom røttene med en skarp kniv. For de som dyrkes i vaser, bare trekke delene fra hverandre, være forsiktig så du ikke skader røttene. Opprett flere vaser av fredsliljer, eller følg instruksjonene for å plante fredslilje i jord.

•  Fyll en plante potten 3/4 full av blomsterjord som har en håndfull av vermikulitt lagt til den. Dette vil hjelpe til med drenering og bistå i bedre luftsirkulasjon.

•  Spre røttene til fred lilje ut over potting jord være forsiktig så du ikke skader røttene. Dekke røttene og stammen til den opprinnelige jord nivå.

•  Vann grundig til Vannet renner fra dreneringshull i bunnen av potten. Ikke la fredsliljer satt i stående vann i mer enn noen få timer.

•  Plasser nylig puttet fred lilje på et sted hvor det vil få filtrert lys. Det vil vokse under kontorforhold med lysrør, men kan ikke blomstre. Hvis anlegget produserer grønnblomstrer, er det et tegn på at den mottar for lite lys. Et trekk til plassering som mottar mer lys vil produsere hvite blomster.

6 Vent jorda tørke ut mellom hver vanning. Når de 3 eller 4 øverste inches er tørre å ta det på tide å vanne din fred lilje. Vann grundig til vannet renner ut av dreneringshull hver gang du vanner din fred lilje.

•  Observer bladene av fredslilje å avgjøre når vanning er nødvendig. Når bladene begynner å henge, er det på tide å vann. Lilje vil gjenopplive i løpet av timer for å bli utvannet.

Tips og advarsler


  • Fredsliljer er hardføre planter som kan overleve i de fleste hjemmemiljøer.
  • Når den plasseres i en vase med vann med liten beta fisk under, fred lilje er nesten ubekymret, men ikke glem å mate fiskene.
  • Fredsliljer liker ikke soggy røtter. Alltid være sikker på at du gir tilstrekkelig drenering.