Hovudside

Slik flytter tunge gjenstander

by Walther

Slik flytter tunge gjenstander

Riktig løfteteknikk sterkt reduserer sjansene for skader. Hvis du har tilgang til flytting verktøy eller utstyr som gjør løfte enklere, bruke dem. Øvelse gjør mester når det gjelder å lære hvordan å implementere sikre løftemetoder. Ta deg tid til å forstå hvordan best å bruke leggmusklene til å flytte tunge gjenstander, og legge merke til resultatene. Når du bruker kroppen din riktig å løfte noe, vekt sentre hvor det burde og mindre fysisk anstrengelse er brukt opp.

Bruksanvisning


Flytte objekter med din kropp


•  Se på objektet og avgjøre om du mener det er for tung å løfte selv. Objekter med vanskelige vekt distribusjoner er ofte vanskeligere å flytte enn tett linjeavstand stedene. Se deg rundt objektet for eventuelle hindringer som kan hemme din evne til å løfte og flytte objektet uten å snuble.

•  Spre føttene til skulder-bredde, stående ved siden av objektet med en fot ved siden av og den andre bak objektet hvis mulig. Bøy knærne til du kan gripe objektet med palmer i hendene og fingrene. Brette haken inn i brystet for å rette ryggen og løft med leggmusklene. Hold lasten nær kroppen din mens du bærer den til den nye plasseringen. Armer og albuer bør være så nær kroppen som mulig.

•  Senk tung gjenstand ved å bøye knærne og holde ryggen rett. Brette haken inn i brystet ditt mens den senkes. Balansere belastningen ved motregning det med kroppsvekten din. Som det trekker du frem, lene deg tilbake med føttene. Unngå å lute eller vri som du setter den ned. Hold hender og føtter klare av objektet som det setter på lossing overflaten.

Flytte objekter med en hånd lastebil eller Dolly


•  Løft den ene side av gjenstanden mens en hjelper glir løfteplattformen i dolly under den.

•  Pakk festestroppene rundt objektet og fest dem til baksiden av dolly.

•  Sett foten på akselen mellom dolly hjulene og trekk bakover på dolly håndtaket til vekten av objektet balanserer over hjulene.

•  Rull objektet lossestedet. Se etter hindringer som du reiser. Be noen om å få øye på for deg, hvis du ikke kan se hvor du skal.

•  Losse objektet. Spør noen til å presse mot objektet mens du vipper dolly fremover. Dette vil sikre objektet ikke smelle ned på lossing overflaten. Løsne stroppene, og løft side av objektet oppå dolly lasterampe. Trekk dolly ut fra under gjenstanden. Senke objektet.

Tips og advarsler


  • Bruke jekketralle eller gaffeltruck for å flytte tunge objekter som ikke kan flyttes for hånd eller med dolly.
  • Vær svært forsiktig når du løfter og flytting av tunge gjenstander.