Hovudside

Hva Blomster gå bra med Marigolds?

by Walther

Hva Blomster gå bra med Marigolds?

Marigolds er kompakte, attraktive årlige blomster som lett kan dyrkes fra frø. Selv om mange ikke bryr seg for lukt av disse blomstene, frastøte de skadedyr som ellers ville ødelegge grønnsaker, for eksempel japansk biller. De kan også bidra til å kontrollere nematoder, hindrer disse små ormer fra å skade røttene av alle typer hageplanter. Disse lyse, muntre blomster er ofte kombinert med andre blomster, ikke bare for sin nytteverdi, men også for å bringe attraktiv farge til verftet.

Coreopsis


Den coreopsis (Coreopsis lanceolata L.) er en liten årlig Wildflower som vokser ca 6 til 8 inches høy, med blomster ca 1 cm over. Dens gras bladene vokser i en klynge ved foten av stammen og ser mye ut som en haug med gress. Coreopsis er staten Wildflower av Florida, hvor 14 forskjellige varianter forekommer naturlig, for det meste i den nordlige delen av staten. Varianter av coreopsis ofte plantet i hager tendens til å være høyere og har større blomster. Alle av dem gjør det bra når vokst med ringblomster, som blomster "farger og størrelser utfyller hverandre.

Yarrow


Yarrow er generelt en høy plante med en klynge av små blomster på enden av en lang, slank stilken. Sine miljøkrav er lik de av ringblomst, og det ser bra ut når plantet bak disse kortere planter. Cloth of Gold 'Fernleaf Yarrow' (Achillea filipendulina 'Cloth of Gold ") er spesielt slående når vokst med ringblomster, som den gylne gule blomsterfarger er komplementære. Cloth of Gold, men kan vokse til så mye som 5 meter høy og må satses for å hindre stilken fra å bryte.

Dverg Daylily


Dvergen Dagliljer er en flerårig blomst som kommer i mange forskjellige farger. Daylilies vokse i tykke klumper og vise attraktivt grønt bladverk som hovedsakelig består av lange, bladlignende grønne blader. Dverg varianter bare vokse til omtrent en fot eller så høy, med store blader som bue opp og ut fra hoveddelen av anlegget. Daylilies er lett å vokse og kan leve nesten hvor som helst i USA, men gjør best i USDA hardførhet soner 4 til 9. Deres trompetformede blomster og oppreist løvverk kontrast godt med den runde bushiness av marigolds.

Søt Alyssum


Den søte alyssum (Lobularia maritime) legger vakker kontrast til en hage når det er beplantet med ringblomster; den mykt avrundet form av alyssum blader og blomster skiller seg ut mot de skarpere linjer av ringblomst. Lilla varianter av den søte alyssum, for eksempel 'Oriental Nights' sorten, gjør en spesielt levende kombinasjon når beplantet med den lyse oransje pot ringblomst (Calendula officinalis). For en mer tonet ned titt i hagen din, bytte ut den oransje potten blomst for en krem ​​eller aprikos utvalg av samme type.