Hovudside

Hvordan Grow en nespole treet

by Walther

Hvordan Grow en nespole treet

Den Nespoli treet, også kalt loquat eller japansk plomme, er medlem av rosefamilien. Det er et eviggrønt tre med duftende blomster og søte frukter. Den vokser til en høyde på 20 meter, noe som gjør det til et godt tre for bakgård frukthager. Native til Japan og Kina, vokser treet i den sørøstlige delen av USA så vel som i de vestlige statene i samme breddegrad, som bærer frukt i frostfrie steder.

Bruksanvisning


•  Grav et hull for din Nespoli treet på et sted hvor det vil få full solen. Tillate god plass for den å vokse ved å plante det 12 til 15 meter unna andre trær. Lag hullet dobbelt så dypt og bredt som roten ballen.

•  Legg nok perlite til den fjernede jord for å gjøre det lett og godt drenering, samt like deler av enten fuktig torvmose eller sand hvis jorda mangler i organisk materiale eller er tung med leire.

•  Fjern loquat fra planting container det ble plassert i på barnehagen, løsne røttene litt, men holde jorda ball intakt.

•  Plasser tre i forberedt hullet, og legger tilbake den fjernet jord til treet sitter på bakkenivå. Tilsett resten av jorda i lag, stamping det ned med en stamping pol eller en boot hæl.

•  Vann nyplantede Nespoli tre med 3 til 5 liter vann, avhengig av størrelsen. Hold jorden fuktig, før den har en sjanse til å bli akklimatisert til den nye plasseringen, eller til du ser tegn til ny vekst.