Hovudside

Mellomrom for Evergreen Trees

by Walther

Mellomrom for Evergreen Trees

Det synes åpenbart at trær ikke bo på samme størrelse som de er når du planter dem, men å plante evergreens uten nok plass til å vokse er fortsatt en enkel feil å gjøre. Unngå denne fallgruven når du planter vindfang eller hekk.

Betraktninger


Før du bestemmer deg for hvor langt fra hverandre til å plante dine evergreens, må du vite hvor store de kommer til å få. Evergreens spenner fra små dverg Mugo pines til ruvende Norge grantrær, så spør noen i barnehagen hvor du kjøper trærne hvor store de vil få.

Screens & Hedges


Enten til pynt eller privatliv, er evergreens ofte plantet av huseiere og landscapers som en del av en skjerm eller hekk. Mange av evergreens som vanligvis brukes til dette formålet - for eksempel østlige rødt sedertre, Leyland sypress og Savannah kristtorn - vokse til rundt 10 til 12 meter høy i fem år, og bør plantes 5 til 6 meter fra hverandre.

Vindfang


Eviggrønne trær også gjøre effektive vindfang. Landscapers typisk plante tett trær som gran i to rader. Radene bør være langt nok fra hverandre at trærne i en rad ikke kaste tung skygge på den andre raden. De individuelle trær innenfor en rad skal plantes i et intervall som tilsvarer deres modne bredde eller litt mindre.