Hovudside

Typer av Evergreen Shade Trees

by Walther

Typer av Evergreen Shade Trees

Eviggrønne trær er brukt for å lage tett skygge. Men ikke alle eviggrønne trær er akseptable for skygge trær, fordi de kan ha en smal eller kort vekst vane. En god skygge treet skal ikke bare gi skygge, men være sterk, attraktiv, lang levetid og tilføre verdi til landskapet. Den beste måten å finne en skygge treet med disse kvalitetene er å se på utvalget av innfødte eviggrønne skygge trær som er tilgjengelige i ditt område.

Southern Magnolia


De sørlige magnolia (Magnolia grandiflora) er innfødt til det sørøstlige USA. Den brede grønne blanke blader gir tett skygge. Den enestående funksjon er de store hvite duftende blomster produsert i løpet av våren og forsommeren. Blomstene blir fulgt av store frø pods som inneholder mange røde frø nytes av dyreliv. Den typiske modne høyde på en sørlig magnolia er 60 til 80 fot. Det er en middels rask voksende treet og en mye plantet pryd hele sitt eget område.

Eastern Redcedar


Den østlige redcedar (Juniperus virginiana) har tett eviggrønne blader og aromatisk tre. Det er en saktevoksende tre når høyder på 60 meter, men er tolerant overfor et bredt spekter av jordsmonn og vanskelige forhold. Det er innfødt til den østlige delen av USA og er et godt tre for å plante i skråninger for å kontrollere erosjon. En rekke arter inkludert sangfugler og noen pattedyr spiser de blå bærene er produsert i høst og vinter. Den har en enda pyramideform og gir solid skygge i landskapet.

Live Oak


Det levende eik (Quercus virginiana) er innfødt til Atlanterhavet og Gulf Coastal slettene i USA samt vest i sentrale Texas. Det er ikke et høyt tre, bare vokser til 50 fot, men kronen kan spre seg over 100 meter bred. Den er mye brukt som en skygge treet i sitt utvalg. Eikenøtter er en verdifull dyreliv mat. Det levende eik vokser sakte, men er svært tolerante overfor tøffe forhold, inkludert saltsprut og tørke. På senvinteren, setter den levende eik på ny vekst og kaster alle bladene fra foregående år innenfor en kort periode på to uker.

Loblolly Pine


Den opprinnelige habitat av loblolly furu (Pinus taeda) strekker seg i en halvmåne fra New Jersey til Florida og øst til øst Texas. Vokser til 100 meter høye eller mer den trives i dyp fuktig sur jord. Den loblolly furu vil lide i alkalisk jord med en pH-verdi høyere enn 6,8. Det er en raskt voksende treet og kan gi skygge i ca 15 år. Skyggen kastet fra en loblolly furu er tett og noen planter er i stand til å vokse under en moden loblolly furu.