Hovudside

Hvordan Kill Poison Ivy Roots

by Walther

Poison Ivy utgivelser urushiol olje, forårsaker en alvorlig utslett for de fleste alle som berører eller børster opp mot det. Av denne grunn, de fleste ikke vil ha den hvor som helst i nærheten av deres hjem eller hage. Killing Poison Ivy er vanskelig og kan ta tid fordi plantens livskraftige røtter må fjernes helt, eller det vil vokse.

Bruksanvisning


Sikker fjerning


•  Identifiser giften eføy plante og hvor det vokser. Poison Ivy er et vintre, som finnes i de fleste deler av USA, som ofte bryter seg rundt stammen og grener av trærne. Poison Ivy har tre blanke blader som er grønne i sommer, og kan vises rød, gul eller oransje i vår, høst og vinter.

Kle deg i verneklær; bære en langermet skjorte, bukser, støvler, beskyttende ansiktsmaske, vernebriller og hansker.

•  Organisk fjerne giftig eføy ved å trekke anlegget ut av bakken. Vente på en god regn eller suge bakken ved slangen for en time før fjerning. Bruk en skuffe til å løsne anlegget på basen og grave den ut. Følge nøye rotsystemet, prøver ikke å la noe av den i bakken. Du vil mest sannsynlig være å fjerne små plante regrowths i løpet av de neste månedene, så det er nesten umulig å fjerne alle røttene i ett forsøk.

•  Drep giften eføy roten ved hjelp av en kjemisk ugressmiddel som soaks gjennom bladene og går helt ned til røttene. Spraye bladene med en ugressmiddel som inneholder, glyfosat eller triclopyr, være forsiktig med å få det på alle omkringliggende anlegg, som det vil drepe dem også. Forlater anlegget alene i ti dager, og deretter gå tilbake og fjerne anlegget. Med denne metoden, vil det meste av rot dø i bakken og du trenger ikke å fjerne roten. Men vil du mest sannsynlig trenger å bruke ugressmiddel for å drepe den re-vekst de neste månedene, helt til roten blir for svak til å vokse tilbake.

•  Kvel eller kveles giften eføy med svart plast eller annen barriere. Skjær tilbake giften eføy plante til bare noen få inches over bakkenivå. Dekk planten med en svart plast presenning og forankre det ned med store murstein eller steiner. La den stå tildekket til planten er død. Å drepe planten inkludert røttene, vil ta omtrent to til tre måneder.

•  Trygg kast giften eføy plante. Etter at anlegget er gravd opp og fjernet, legg den i en forseglet søppelpose. Vask av alle verktøy og overflater at anlegget kom i kontakt med. Ikke la planten tørke ut på bakken; selv når Poison Ivy er død bladene har fortsatt giftig olje på dem. Vaske alle klærne dine og ta en dusj.

Tips og advarsler


  • Bestemme hvilken metode for fjerning fungerer best for deg; organiske, kjemiske eller kvelning. Uansett hvilken metode du velger, må du fjerne anlegget, inkludert hele rotsystemet. Poison Ivy kan regenerere seg selv hvis noen del av roten forblir i bakken. I alle metoder for fjerning, kan du ha en forekomst av gjenvekst, men hvis du behandler gjenvekst mens anlegget er liten, vil det være lettere å drepe så roten svekker med hver fjerning.
  • Urushiol olje på overflaten av giften eføy blader kan holde seg aktiv i opptil to år i henhold til FDA, så vaske av alle verktøy og alt som kommer i kontakt med planten med såpe og vann. Aldri brenne Poison Ivy, da dette ikke bare avgir urushiol olje til luft og kan forårsake en alvorlig reaksjon i nese, munn, lunger og hals, men det som ikke dreper røttene.