Hovudside

Drypp vanning for Trees

by Walther

Drypp vanning er en effektiv måte å vanne planter og trær fordi mer vann blir absorbert inn i rotsonen. Mens drypp vanning kan brukes på små og mellomstore trær, kan det være upraktisk for større trær.

Betraktninger


Drypp vanning er nyttig for små trær, de 15 til 25 fot de 15 meter eller mindre når moden, og mellom trær, når moden. Trær i overkant av 25 meter ikke gjøre det bra med dryppvanning på grunn av deres omfattende rotsystemer.

Plassering


Dryppvanning eller soaker slanger skal plasseres på drypp linje av treet. Drypp linje er der vannet renner av de ytterste bladene på treet og drypper ned på bakken.

Kvantitet


I gjennomsnitt, trær trenger 1 til 3 inches av vann per uke. Trær i sandholdig jord kan trenge mer vann, mens de i leirjord kan trenge mindre. Den beste tiden å vann er om natten når fordampning er minimal.

Tidsramme


Trær trenger en eller to dype vanning økter per uke i vekstsesongen. Vann skal trenge ned i jorden til en dybde på 18 til 20 inches.

Bioklipp


Å bidra til å holde på fuktigheten rundt rotsonen av treet, bør mulch plasseres rundt trestamme for å holde fuktighet fordamper.