Hovudside

Hvit og rosa orkideer

by Walther

Hvit og rosa orkideer

Orkideer anses av botanikere å være den største blomstrende plante familie på jorden, med nesten 30.000 kjente arter. Orkideer er verdsatt for sine karakteristiske formet blomster og gjøre en dramatisk innvirkning på nesten alle hjem innredning. Orkideer kommer i nesten alle tenkelige farger på grunn av deres naturlige variasjoner samt hybridisering. Det er mange hvite og rosa orkide sortar tilgjengelig på de fleste planteskoler og hagesentre.

Bletilla


Den Bletilla slekt av orkideer er en liten gruppe, med bare ni arter innen slekten. Oppkalt etter det attende århundre spanske botanikeren Don Luis Blet, Bletilla orkideer er hardfør og vanligvis lett å vokse, både inne og ute. De vanligste artene er Bletilla striata, som bærer opp til 12 rose-farget blomster om sommeren. Det er også en sjelden hvitt rekke Bletilla striata som har gul på leppene og halsen av blomster.

Cattleya


Cattleya orkideer har lenge vært ettertraktet av blomsterbutikker og orkide entusiaster på grunn av sine store, dramatiske blomster. Enkelte arter av Cattleya har trukket top dollar på grunn av deres prisbelønte blomstrer. Cattleya intermedia bærer 06:57 blomster som kan nå 13 inches i diameter. De store blomstene er lyse hvite, og noen varianter har rosa eller røde indre fliker. Oppblomstringer av Cattleya mossiae har ruffled kanter med lys rosa kronblader og dypere rosa indre lepper. Cattleya schilleriana blomstene er mindre i størrelse enn de fleste Cattleya varianter. De dype rosa blomster blir motvirket av den lyse hvite av de indre fliker.

Phalaenopsis


Phalaenopsis orkideer er også kjent som møll orkideer fordi deres store, flate blomster ligne den flygende insekt. Phalaenopsis orkideer vanligvis blomstrer en gang i året, og blomstene kan vare opptil seks måneder dersom anlegget er riktig omsorg. På grunn av de mange hybridiserte versjoner av Phalaenopsis, varianter av orkidé kommer i et bredt spekter av størrelser, farger og mønstre. De fleste barnehager og hjem hagesentrene bære Phalaenopsis orkideer i ulike nyanser av rosa og hvitt.

Vanda


Vanda orkideer er kjent for sine store, duftende blomster som vanligvis kommer i blå eller lilla nyanser. Hvite og rosa varianter av Vanda er tilgjengelige, for eksempel Vanda coerulescens, en miniatyr versjon av orkide som bærer hvite blomster med blå indre lepper. Vanda luzonica har hvite blomster foret med en rose-farget grensen, og Vanda tricolor idrett hvite blomster med dype røde flekker og lyse fuchsia indre fliker.