Hovudside

Kort beskrivelse av Protea Flower

by Walther

Kort beskrivelse av Protea Flower

Protea er det botaniske navnet på en slekt av blomstrende planter som har en furry blomst hode, eller blomsterstand, som er opprettet fra mange individuelle blomster gruppert tett sammen på basen deres. I 1735, svenske zoologen Carolus Linnaeus heter det uvanlig plante - som vokser i en rekke former, størrelser og farger - etter den greske guden Proteus, som var kjent for sin evne til å endre formen på vilje.

Identifikasjon


En del av Proteaceae familien, disse blomstrende planter har opprinnelse som kommer tilbake 300 millioner år til Afrika og Australia når de to kontinentene var en del av Gondwanaland, en tidligere super-kontinentet. Mer enn 1500 typer protea vokser i naturen, selv om kommersielle dyrkere produserer bare ca 30 varianter. Et annet navn på planten er Sugarbush.

Varianter


På grunn av klima og andre voksende hensyn, mange undomesticated varianter er ikke levedyktig for kommersiell produksjon. Likevel, et utvalg av gården dyrket varianter er tilgjengelige, inkludert Protea nitida, Protea rubropilosa, Protea scolopendriifolia, Protea susannae, Protea holosericea, Protea punctata, Protea aristata, Protea ungustata, Protea canaliculata, Protea effusa, Protea restionifolia, Protea aspera og mange andre.

Geografi


I vill tilstand er protea oftest funnet langs Sør-Afrikas og Australias sørlige og sørvestlige kystområder. Noen blomsterplantasjer i disse områdene også vokse blomstene for innhøsting. I USA, er kommersielle protea dyrkere ligger først og fremst i California og Hawaii.

Voksende


Proteas kan være en utfordring å vokse på grunn av de spesielle klima og jordsmonn de krever. For eksempel, de trenger god drenering, og dermed krever jevnlig vanning for å holde røttene fuktig, men de gjør det dårlig i områder med høy fuktighet. De er også ikke kaldt-tolerant og vil gi etter for enda et lys frost. I motsetning til de fleste planter, protea vokser best i sur jord med dårlig næringsstoffer. De gjør det bra på solrike skråninger og kan til og med tåle vindfulle steder med hell.

Bruk


Proteas ta flotte landskapsplanter, men de er mer kjent for sin bruk i blomsteroppsatser. De er spesielt populære på grunn av deres lange vase levetid - opptil to uker med riktig pleie. Trinn inkluderer kutte ca 1 cm fra hver stamme og plassere blomstene umiddelbart inn i en vase med vann og floral konserveringsmiddel. For best resultat, bland proporsjoner i henhold til instruksjonene på floral mat pakke. Re-kutte stilkene og erstatte løsningen med få dagers mellomrom. Etter den første uken, vil bladene begynner å sverte. Bare fjerne bladene fra stilkene som dette skjer.

Tips


Ved planting protea i områder med tunge, jord leire, legge til endringer for å la jorda å renne mer fritt eller bygge en forhøyet hage seng med spesielt forberedt jord for plantene.

For å opprettholde livet av cut-blomsterdekorasjoner, plasserer protea vekk fra direkte sollys og varmekilder. Tilsett vann daglig.

Enten fra hagen eller en blomsterhandler, proteas tørke godt for bruk i faste blomsteroppsatser. Bare henge stammer av protea opp ned i et mørkt, tørt område for to til tre uker før bruk.