Hovudside

Raskt voksende Trees for Nord-Florida

by Walther

Klimaet i Nord-Florida tillater gartnere muligheten til å vokse mer tempererte, hardføre tre varianter enn den sørlige delen av staten. Regionen tilbyr også et mangfoldig hjem til innfødte trær med over 300 arter som forekommer i staten. Trær nytte landskapet ved å tilby skygge, noe som kan bidra til å redusere strømregningen i løpet av de varme sommermånedene. Velg hurtigvoksende trær for en rask landskapet transformasjon.

Tung treet


Den løvfellende tung treet (Aleurites fordii) vokser godt i Nord-Florida og har selv blitt naturalisert i regionene rundt Tallahassee og Gainesville. En opprinnelig fra det vestlige Kina, vokser treet raskt, og det kan nå opp til 40 meter i høyde, men normalt bare når 20 fot. Den gir en avrundet baldakin. De mørkegrønne bladene er hjerteformet og måler ca 5 inches i lengde. De har en rød petriole som skiller seg godt ut. I høst treets bladene blir gule. I vintermånedene i Nord-Florida treet mister bladene. I den tidlige våren blomstene begynner å vises før bladverket. Laksefargede blomster måle ca 1 cm i diameter, og opptrer i store prangende klynger av opptil 60 blomster. Etter blomstring, vises runde grønne frukter som mål 2 til 3 inches i diameter. Tung treet kan bære frukt av den tiden det har nådd tre år gammel.

Plante tung treet i fullt sollys med litt sur jord for best vekst. Det vil tolerere et bredt spekter av jord, men. Hold jorden fuktig. Når etablert det tåler tørke. Alle deler av tung treet er meget giftige. Noen følsomme individer lider også et utslett etter kontakt med bladverket.

Golden Rain Tree


Den gylne regn treet vokser til en høyde på opp til 30 meter med en bredde på 30 meter. Den har en rask vekst, i henhold til Ohio State University hjemmeside. Treet sammensatte blader gir treet en Lacy, delikat utseende. Våren bladene har en bronse farge og raskt blir til grønt. I høst løvverk kan vises gul, men vanligvis ikke legger på veldig mye av en fantastisk fargeskjerm. I juli gullregn tre produserer lyse-gule blomst klynger som måler opp til en fot. Blomst klynger kan vare opp til to uker. Etter blomstring, to centimeter lange lilla frøbelgene vises. Frøene er ofte fruktbar og produserer små frøplanter under treet.

Plante gullregn treet i fullt sollys for beste blomstring. Det tåler et bredt spekter av grunnforhold. Treet trives i US Department of Agriculture soner 5 til 9, og det er en populær liten skygge eller gate treet i Nord Florida.

Himalaiaseder Cedar


Den Himalaiaseder sedertre (Himalaiaseder) vokser raskt til en høyde på 30 meter i løpet av de første 10 årene av livet. Den eviggrønne er en populær plen dekorativ. Treet kan vokse fra 50 til 150 meter høye med en bredde på opp til 40 fot på sin base. Den vokser i en pyramideform med hengende greiner. Treet produserer 3 til 5 tommers eggformede kjegler.

Plant i fullt sollys. Det krever nøytrale eller alkaliske jordforhold. Når etablert treet er svært tørke tolerant. Den vokser best i USDA hardførhet soner 7 til 9.